Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ince (47) vyšla její poslední naděje: Blesk pomohl ženě se čtyřmi nádory v hlavě!

Autor: bk - 
4. března 2013
06:30

Ještě před týdnem prožívala Inka Rybářová (47) těžké chvíle. Věděla o své jediné šanci na život, zároveň jí ale pojišťovna odmítla léčbu v pražském Protonovém centru, jediném v Česku, proplatit. Jedině ozařování protony jí může čtyři nádory v hlavě zmenšit. Koncem minulého týdne, po zveřejnění článku ve středečním Blesku, se ale vše změnilo! Pojišťovna jí terapii uhradí!

„Když mi to oznámili, myslela jsem, že si někdo ze mě dělá legraci. Chtělo se mi brečet,“ popsala své první pocity, když jí novinu oznámili. „Děkuji deníku Blesk! Bez něj bych se o centru nedozvěděla, ani by se nedaly věci do pohybu,“ dodává šťastně Inka. O možnostech protonové léčby se totiž poprvé dočetla v lednovém vydání novin.

Musela si však vytrpět velké martyrium s pojišťovnou, která jí namísto proplacení protonové léčby nabídla klasické ozařování, které je plně hrazené. Inka jej ale podruhé podstoupit nemůže, poprvé se takto léčila ve třinácti letech, nyní by ji to stálo život!

Záchrana začíná

Do Protonového centra nastupuje Inka už dnes. Stává se tak jedinou klientkou VZP, které byla terapie schválena, a patří mezi tři Čechy, jimž české pojišťovny léčbu proplatí. „Začátkem týdne zahájíme konečná vyšetření, aby mohl tým lékařů a fyziků mohl sestavit léčebný plán. Protonová terapie bude zahájena zhruba do týdne a její celková doba je nyní odhadována na šest týdnů,“ řekl Blesku mluvčí centra Vladimír Šulc. „Jsme opravdu rádi, že se díky aktivitě Blesku se podařilo získat pro paní Rybářovou dobrou naději na vyléčení,“ dodal.

O protonovém centru

Ozařování protony je mnohem šetrnější, ale zároveň »agresivnější«, protože zasáhne přímo nádor. Okolní tkáně ani orgány nepostihne, jako je tomu u běžného ozařování.

České pojišťovny zatím s Protonovým centrem nemají smlouvy. VZP se v minulém týdnu dohodla, že na léčbu bude posílat pacienty, pro které jsou protony jedinou nadějí na život. Podmínkou je ale doporučení odborníka.

pettrr ( 13. října 2013 04:05 )

Existuje i přírodní zabiják rakoviny, viz odkaz: folaxan.com

zadnice ( 4. března 2013 11:02 )

A co takhle "politikům" těm by to VZP určitě zaplatila.

abvydavatelstvi ( 4. března 2013 10:50 )

Podívejte se na medicc. eu .....

abvydavatelstvi ( 4. března 2013 10:48 )

Problém je ten že při ozařování se uvolňuje protein WNT16B vědci v Seattlu zjistili že tento protein nezabiji rakovinové buňky ale pomáhá jim v růstu a zvyšuje jejich agresivitu.... pacient po ozařování rychleji umírá..... na Slovensku se z nádoru na mozku vyléčil Slovenský herec Josef Adamovič pitím velkého množství čerstvého koziho mléka a dietou.... pít denně alespoň dva.. tři litry čerstvého koziho mléka a vynechat vařenou stravu.... kozí mléko na Slovensku už vyléčilo víc lidi..... po konzumaci čerstvého koziho mléka nádor zvapenati a vstreba se do těla......

b.r.s.a ( 4. března 2013 09:28 )

Kurňa , proč neseberou ty miliardy "volrtaikům" to jsme už taky zaplatili . To by se mohlo léčit našich !!!!!! lidí.A není jen voltaika,našlo by se dááááááááleko víc. Teď budou každýho zkoumat,jako by si to ty lidi vymýšleli, samozřejmě zase za pěkný podmázko.Když je někdo takhle těžce nemocnej,nic jiného mu už nepomůže,pak podle mě není o čem. Kam jsme to dopracovali snad lepší ani nekomentovat ,paní přát vše nej,nej a sami se modlit,aby nás to nepotkalo.

Zobrazit celou diskusi