Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Velká předpověď na březen: V noci mráz, ve dne snáz

 Březen má být teplotně podprůměrný, v noci ještě bude mrznout
Březen má být teplotně podprůměrný, v noci ještě bude mrznout  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
1. března 2013
07:00

Ještě celý březen mohou noční teploty klesat několik stupňů pod nulu. Nejvyšší denní teploty se ale mohou vyšplhat už nad deset stupňů Celsia. Březen jako celek pak bude podle meteorologů teplotně i srážkově podprůměrný.

Prvních březnových deset dní má být podle předpovědi oblačno až zataženo, ojediněle se slabým sněžením nebo sněhovými přeháňkami, v závěru období budou srážky většinou dešťové. Uprostřed období by mělo být skoro jasno až polojasno, místy budou mlhy nebo zataženo nízkou oblačností, ojediněle mrholení.

Nejnižší noční teploty by měly být mezi nulou a minus šesti stupni Celsia, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem minus osmi stupňů Celsia, v závěru dekády by v noci mělo být mezi čtyřmi a minus dvěma stupni. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi dvěma a osmi stupni Celsia, v druhé polovině období postupně porostou na sedm až 13 stupňů Celsia.

Druhá polovina měsíce oblačná

Druhá březnová dekáda má být většinou oblačná, místy s deštěm, četnějším v druhé polovině období. Na horách by srážky měly být většinou sněhové. Nejnižší noční teploty budou mezi dvěma a minus čtyřmi stupni Celsia, nejvyšší denní mezi čtyřmi a deseti stupni Celsia.

Přestane pršet a oteplí se

Posledních deset březnových dní má být oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami, přechodně může být i polojasno a beze srážek. Nejnižší noční teploty budou mezi třemi a minus třemi stupni Celsia, zpočátku při zmenšené oblačnosti může být ojediněle kolem minus pěti stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty budou zpočátku čtyři až deset stupňů Celsia, postupně sedm až 13 stupňů Celsia.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi