Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sousedka Konvičkových: Na ráno, kdy umíraly děti, nezapomenu

Autor: iža, sč - 
28. února 2013
23:06

Mezi prvními, kdo přišel na pohřeb Adélky (†2) a Radimka (†5), byla sousedka a známá manželů Konvičkových Jana Tichá. Okamžiky, kdy v troskách domu umíraly malé děti, které dobře znala, se jí stále vrací.

„Nemohu se těch nočních můr zbavit. Stále mám před očima, jak Andrejka v hrůze křičí, že přišla o děti. Snažila jsem se ji uklidnit, že hasiči určitě někoho ještě zachrání a třeba mezi nimi bude Radimek i Adélka. Venku byla hrozná zima a Andrejka byla v těžkém šoku. Odvedli jsme ji do tepla k její rodině do protějšího domu,“ vzpomínala na pohřbu Jana Tichá.

Sama bere od tragédie léky na uklidnění. „Ten stres z hrůzy, kterou jsem zažila, je příšerný. Stále mám hrozné návaly do hlavy.“

Srdce krvácelo každému, kdo přišel dát poslední sbohem Adélce a Radimkovi Konvičkovým. Ty a ještě další čtyři lidi zabil Antonín B. (†57), který 17. února vyhodil ve Frenštátě do povětří panelák. Tento pohřeb byl jiný, než ty ostatní. Srdcervoucí řeč, pláč, slzy v očích i těch nejtvrdších mužů. Zaplněná smuteční síň, dvě malé bílé rakve a záplava bílých květin s bílými stuhami s bolestnými nápisy od rodičů, prarodičů, příbuzných i ze školky. Tak se loučil Frenštát s dvěmi dětmi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi