Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Režiséra (†46) roztrhali v moři bílí žraloci, policie je zahnala až střelbou

Autor: shp - 
27. února 2013
17:16

Byl nadějným filmařem, získal dokonce cenu na prestižním festivalu Berlinale, ale o život ho připravili dravci. Adama Strangeho (†46) roztrhalo na Novém Zélandu hejno krvelačných žraloků.

Neuvěřitelné drama, bohužel se špatným koncem, se odehrálo v moři u novozélandské pláži Muriwai, západně od Aucklandu, největšího města v zemi. Adam plaval v moři, ale ocitl se dál od břehu, což se mu stalo osudným. Zaútočilo na něj totiž hejno čtyř velkých bílých žraloků.

Stříleli z člunu i vrtulníku

Adamův boj o život spatřila pobřežní hlídka, která mu co nejdříve přispěchala na moře s pomocí policistů. Žraloky se snažili zahnat střelbou z rychločlunu a helikoptéry. „Náhle jsme viděli žraločí ploutev a v příští minutě, bum, zaútočil na něj a všude byla krev,“ popsal děsivou scénu rybář Pio Mose, který byl svědek boje na moři.

Žralok se Adama nechtěl pustit

Dodal, že jeden ze žraloků se do režiséra zakousl a nepustil ho do chvíle, než dostal zásah z pušky. Policisté vypálili celkem dvacet ran, než se jim hejno dravých paryb podařilo zahnat pryč. Adamovi však už nebylo pomoci. „Viděl jsem, jak se vynořil, hlavu měl na vodě...ale už byl mrtvý,“ řekl Mose.

Na pláž vyplaval jeden zastřelený žralok

Po střelbě v moři vyplaval na pláž jeden mrtvá žralok. Adam byl uznávaný, převážně televizní režisér. Za krátký snímek Afroditina farma dostal dokonce Stříbrného medvěda na prestižním německém filmovém festivalu Berlinale v roce 2009.

Napavalley ( 18. března 2019 03:11 )

Rika se mu krokodyl morsky ty dilino! Jen proto, ze ty jsi ho v mori nevidela, neznamena ze tam nezije. Nehraj si na svetovou, kdyz na to nemas!

babicovyjedy ( 28. února 2013 22:58 )

a proto ta kuwa Klaus jezdi jenom na hory

japos22 ( 28. února 2013 15:59 )

Jak je znám, chodili by do vody jen po kolena

aanitaa ( 28. února 2013 08:48 )

rychle se ucis!!

jaramila ( 28. února 2013 08:22 )

Zobrazit celou diskusi