Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zdrogovaný muž utíkal policii! Chytili ho, když uklouzl na ledě

Zdrogovaný řidič nejprve ujížděl, pak utíkal před policií - ilustrační foto
Zdrogovaný řidič nejprve ujížděl, pak utíkal před policií - ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, šim - 
27. února 2013
14:29

Pod vlivem pervitinu najížděl do lidí na zastávce, pak ujížděl policii. Když zapadl autem do sněhu, dal se na útěk, který zastavilo jeho uklouznutí na ledu. I se svou přítelkyní skončil v policejní cele.

Incident se stal na Smíchově krátce po půlnoci. Policisté zastavili auto, u kterého měli podezření, že má kradené registrační značky. Řidič vozidla Golf ale začal vzápětí ujíždět. Do honičky se podle mluvčího policie Tomáše Hulana postupně zapojila další tři policejní auta. "Řidič prchal ulicemi Svornosti, Na Valentince, Nádražní a U Královské louky. Odtud se vrátil krkolomnými skoky přes chodníky zpět na ulici Nádražní," upřesnil mluvčí.

Podezřelý řidič údajně ohrožoval lidi, kteří čekali na autobusové zastávce. Pokračoval na Strakonickou, kde skončil na krajnici v hlubokém sněhu kvůli poškozenému kolu. "K zadržení devětadvacetiletého řidiče přispěla i náhoda, to když chtěl před policisty utéct po svých. Při tom uklouzl na namrzlé vozovce a upadl," dodal Hulan.

Muž jel podle vyšetřovatelů v kradeném autě, má více než roční zákaz řízení a byl pod vlivem pervitinu. Drogu u něj policisté údajně také našli v několika sáčcích. Hulan uvedl, že také o pět let starší spolujezdkyně měla u sebe omamné látky. Oba podezřelí skončili v cele předběžného zadržení, policie na případu dál pracuje.

japos22 ( 27. února 2013 21:40 )

Pervitin a led, vražedná kombinace

Zobrazit celou diskusi