Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřeb Adélky (†2) a Radimka (†5) z Frenštátu: Dostanou do rakviček Mickey Mouse

Autor: Slávka Červená, mokk - 
27. února 2013
05:01

Bude to strašný den. Nejhorší v životě manželů Andrei (29) a Ondřeje (31) Konvičkových.  Ve smuteční síni se rozloučí s milovanými dětmi Adélkou (†2) a Radimkem (†5). Ty zemřeli 17. února v troskách panelového domu, který vyhodil do povětří  Antonín B. (†57).

Manželé v úterý seděli sklesle v obýváku rodičů Ondry, kde nyní našli útočiště. „Ta představa je hrozná. Ještě nám to úplně nedochází,“ říkali. Den před tím museli sebrat veškerou svou statečnost. Byli totiž nakoupit oblečení, které budou mít na sobě děti na poslední cestě.

Žádné tmavé barvy

„Děti byly plné života, veselé. Milovaly Mickey Mouse,“ říkali s pláčem. Proto jim koupili mikynky i ostatní věci v jarních pastelových barvách s jejich obrázky. „Do rakviček dostanou i plyšové Mickey Mouse, aby si měli v nebíčku s čím hrát,“ pověděla jejich maminka a hračky Blesku ukázala. Radimkovi šla odpoledne koupit ještě vojáka. „V sobotu jsme šli okolo výlohy a moc se mu líbil,“ vysvětlila.

Pohřeb vraha zaplatíme všichni

To, co, že jejich soused Antonín B. vyhodil z pomsty celý dům do vzduchu a připravil je o to nejmilejší v životě, mu nikdy neodpustí. „Říká se, že rodina se ho zřekla a pohřben bude na náklady města. Je neskutečné, že tomu hajzlovi, jinak mu neřeknu, budeme pohřeb nakonec platit i my! Vždyť to půjde z daní nás všech,“ konstatoval Ondřej.

Mrzí ho i řeči některých lidí. Už slyšeli. Co jsou to za rodiče, že utekli, a děti tam nechali. „Kdo ten děs neprožil, nemůže to pochopit ani si to představit. Nechápou, že část domu se hned propadla. Všude byla tma, dým, já jsem to v tu chvíli vůbec netušil a děti hledal. Ale byly pryč. Dole,“ řekl plný zoufalství. Tam, kde stál panelák, se už nikdy nevrátí. A vůbec, do žádného paneláku…

fiamma ( 28. února 2013 20:12 )

nekteri autori prispevku jsou opravdu moc hloupi.preji jim, aby je v zivote uz nepotkalo nic nez trapeni.dotaz redakci:bud jste zmenili pravidla diskuze a nebo se radite k tem vyse jmenovanym?

dobrotka ( 28. února 2013 16:12 )

Ale to neni hezke, ze jim to prejes

poletucha ( 27. února 2013 13:26 )

kolik ti je???mas deti Kunhuto???

howareyoudoing ( 27. února 2013 13:10 )

...se vydali poštět draka???

janina7777 ( 27. února 2013 12:59 )

ha ha vtipný to je asi tvé poslední přání co?

Zobrazit celou diskusi