Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policejní razie na Mírově: Dozorci vytvořili kartel s vězni, pašovali steroidy

Výsledkem razie ve věznici na Mírově je šest obviněných z pašování drog a steroidů
Výsledkem razie ve věznici na Mírově je šest obviněných z pašování drog a steroidů  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, psch - 
26. února 2013
15:59

Osm zadržených, šest obviněných. Takový je výsledek víkendové razie ve věznici na Mírově. Dva dozorci, dva vězni a dva civilisté jsou obviněni z pašování drog.

Policejní inspekce při razii v jedné z největších věznic rozbila propracovanou distribuční síť s drogami a látkami s hormonálním účinkem. Osm lidí zadržela a šest z nich obvinila.

"Dlouhodobě a za úplatu dodávala zakázané látky, které za pomoci vězňů distribuovala mezi odsouzené," uvedla mluvčí. Systém byl údajně propracovaný, podrobnosti ale nechtějí kriminalisté z taktických důvodů sdělit.

Usvědčily je bankovní výpisy

Při akci vyslechli kriminalisté řadu lidí a provedli desítky domovních prohlídek. Podle mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Radky Sandorové se jim podařilo zajistit značné množství důkazů, například bankovní výpisy.

Jednoho z obviněných dozorců poslal soud do vazby. Ostatní s výjimkou vězňů vyšetřuje policie na svobodě.

Civilisty včetně vězňů obvinila policie z uplácení a nakládání s omamnými látkami a s látkami s hormonálním účinkem, dozorce navíc ze zneužití pravomoci.

itartas ( 27. února 2013 09:04 )

no to je mi novinka, že dozorci mají s vězni nějaké techtle mechtle...opět účelový tah na nás, abychom uvěřili tomu jak je tato vláda úžasná. Ať se udělá tah na Nečasův bankovní účet někde na Kajmanech, zajímalo by mně kolik inkasoval za ty církevní restituce.

gogo ( 26. února 2013 22:09 )

Hezky se to čte. Že by tomu málem jeden uvěřil. VV ale jsou bohužel již politické mrtvoly. Ty již nevzkřísí ani kdyby hlásali znárodnění... Finito ...

gogo ( 26. února 2013 22:07 )

Politici a média se totiž cikánů bojí jak čert kříže a nick panna komunistů...

gogo ( 26. února 2013 22:06 )

Je to sice na můj vkus vulgárně řečeno, ale slušněji a výstižněji se to asi říci nedá...

holazem ( 26. února 2013 20:26 )

Možná by stálo za to přečíst si aspoň tuto větu znovu - Ostatní s výjimkou vězňů vyšetřuje policie na svobodě - a pak nenapíšeš takový blábol.

Zobrazit celou diskusi