Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Úplatný soudce Ondřej Havlín: Zatčení mu překazilo liposukci!

Autor: vr - 
26. února 2013
05:44

Soudce Ondřej Havlín (57) je už několik dní za katrem – podle Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu totiž bral peníze za to, že zametal pod kobereček kauzy. A kromě nesvobody a potřísněné pověsti ho podle informací Blesku trápí ještě jedna věc: pivní mozol, který mu měl právě včera odpumpovat lékař.

Potvrdil to zdroj z Havlínova okolí, který si nepřál být jmenován. „V pondělí se chystal na liposukci. To by ale nesměl být za mřížemi,“ řekl o bodrém plešounovi.  

Jak bral úplatky

V červnu loňského roku mu do kanceláře na Obvodním soudě pro Prahu 2 nastražili policisté kameru, která měla výhled přímo na jeho stůl a aktivovala se pohybem dveří. Od živnostníků a drobných podnikatelů, kteří přišli o řidičák nutně potřebný k práci, měl Havlín přebírat hotovost přímo tam. A to není všechno! „Peníze mu nosili v prospektech cestovních kanceláří. To proto, že platil za vášnivého cestovatele,“ prozradil zdroj.

„V této fázi vše, co bylo řečeno, platí, a žádné nové informace nechceme ani poskytovat ani komentovat,“ řekl Blesku mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták. Je však veřejně známé, že Havlín, který v minulosti dělal velvyslance v Chorvatsku, o post přišel mimo jiné i proto, že v jihoevropské zemi protežoval ostravskou cestovku Kovotour plus…

Prsty v kauze Mareše!

František Fiala (53), který byl zatčen spolu s Havlínem, se stejně jako jeho kolega ve vazbě zaměřoval na dopravní kriminalitu. A jako státní zástupce před sedmi lety řešil i kauzu »pána kožichů« a moderátora Leoše Mareše (36), který svým audi nabral motorkáře a vysloužil si zákaz řízení na rok a půl. Nakonec ale dostal řidičák zpět po deseti měsících. Fialu navrhuje nejvyšší žalobce zbavit funkce.

pankapitan ( 26. února 2013 11:58 )

Posadiť ho do basy s tými čo súdil a tí by sa už postarali čo s ním a plastiku by potreboval nie na brucho, ale inú časť svojho tela.

vykutalena.vdova ( 26. února 2013 11:33 )

V kriminále spíš ještě přibere...

sores ( 26. února 2013 11:14 )

Všichni jsou úplatný, jedině snad miliardáři ne.Vidina peněz bez práce je prostě mocná i pro zákonodárce a právě proto se nikomu nedá věřit, hlavně ne tomu že existuje spravedlnost,pcha.

ivuska1 ( 26. února 2013 10:59 )

V Ceske republice nejsou spravedlive soudy , jsou zkorumpovane!!!

ivuska1 ( 26. února 2013 10:57 )

Zobrazit celou diskusi