Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Masakr na diskotéce: Vrah Martina (†34) podřízl a sledoval, jak vykrvácel

Autor: Jiří Čada - 
25. února 2013
16:47

Neuvěřitelně zákeřnou smrtí ukončil život šoféra kamionu Martina V. (†34) v sobotu večer na diskotéce v Moravských Budějovicích Rom František R. (48). Na toaletách ho napadl zezadu nožem a podřezal ho. Vraždu si předem naplánoval.

 

Martin se ten večer přišel pobavit na diskotéku, kde ještě před časem pracoval jako vyhazovač. Na toaletě k němu zezadu přistoupil vrah a zasadil mu nožem pět bodných ran do krku. Muž na místě vykrvácel.

„Motivem vraždy mohl být přetrvávající spor,“ odhadoval v pondělí šéf jihlavské policejní mordparty Pavel Kubiš. Zadržený František R. totiž mlčí, odmítá vypovídat.

„Čekáme netrpělivě na výsledky soudní pitvy, která právě probíhá,“ řekla ráno Blesku mluvčí krajských policistů Dana Čírtková, která očekávala, že testy DNA vraha usvědčí.

Rodina oběti je zdrcena. „Šel na syna zákeřně zezadu. Ze předu by na něho neměl, Martin by se ubránil,“ tvrdil zarmoucený otec. Sto padesát kilogramů vážící „pořízek“ Martin svou mohutnou postavou skutečně budil respekt.

„Byl to takový obří dobrák se smyslem pro spravedlnost. Neměl rád násilí. Když se někdo chtěl prát, tak mu to většinou Martin rozmluvil. Nebo ty kohouty od sebe jednoduše odtrhl,“ vzpomínal na svého kamaráda jeden z jeho bývalých kolegů.

Vrah František R., kterému v pondělí odpoledne konečně jihlavští policisté mohli sdělit obvinění z úkladné vraždy, se na svůj zákežný útok připravoval. Dokonce si na Martina došel půjčit vražedný nůž do sousední restaurace, servírka ho však vyhodila. Kde si nůž pak sehnal, nikdo neví.

„Nevěřím, tohle by manžel neudělal. Šel jen v klidu na pivo,“ tvrdila manželka vraha. Jeho dcera nakonec přiznala, že matka v soukromí podíl svého muže na vraždě připustila.