Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

U zatčeného soudce se mohli vykoupit řidiči opilci a zabijáci

Ondřej Havlín měl za úplatky smést ze stolu závažné dopravní tresty
Ondřej Havlín měl za úplatky smést ze stolu závažné dopravní tresty  (Autor: ČTK)
Autor: shp - 
25. února 2013
11:57

Opilci za volantem i řidiči, kteří autem zabíjeli, si mohli bez problému koupit svobodu. Tuto praxi provozoval zatčený soudce Ondřej Havlín, který má sám bohatou historii průšvihů. Během svého působení v diplomacii přejel nohu celníkovi.

Policie zatkla kromě soudce Obvodního soudu pro Prahu 2 Ondřeje Havlína i žalobce Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 Františka Fialu. Oba se specializovali na dopravní agendu. Společně s nimi skončili ve vazbě i čtyři další lidé, převážně advokáti.

Celníkovi přejel nohu

Havlín byl za úplatu shovívavý k dopravním přestupkům možná i proto, že sám má s řízením problémy. Dříve totiž působil jako velvyslanec v Bulharsku. Jeho diplomatická kariéra však rázem skončila, když místnímu celníkovi přejel s autem nohu. Policie nyní zabavila stohy dopravních spisů a jak Havlín, tak Fiala přišli o své funkce.

Soudce a žalobce se přiznali

Podle informací České Televize se detektivům již Havlín i Fiala přiznali. Oba mají figurovat v těch nejhorších korupčních kauzách, ve kterých byly promíjeny za úplatky tresty jako zavinění smrtelné dopravní nehody nebo řízení pod vlivem alkoholu.

Jak přitom mohl člověk jako Havlín zastávat post soudce? Loni skončil před kárným senátem, protože se pokoušel ovlivnit rozhodování své kolegyně ve prospěch žalovaného. Těžko si jen představit, kolik zabijáků ze silnic je teď kvůli němu na svobodě...

ivuska1 ( 26. února 2013 11:06 )

ivuska1 ( 26. února 2013 11:05 )

To jsou jen kecy pro chudinu o vysokych platech aby nebyli uplatni! Maji tolik a chteji vic a vic a vic !!! Jsou nenazrani a nikdy nebudou mit dost !

ivuska1 ( 26. února 2013 11:02 )

decathlonova-matka ( 25. února 2013 17:05 )

asi nebyl jedinej, Darinka by mohla vyprávět

moiaza ( 25. února 2013 16:27 )

To, co zde píše 10 let každý "vesničan", tak na to dnes mocipáni přišli také. Nejmíň 10 let píšu zde, že největší mafie řádí v polici a justici. Za Vlády modrých stýců zde korupce kvete jako Vietnamcům marihuana.Tato zpráva mě jen rozesmála. Vox populi. Jenže hlas lidu modré straky nikdy neposlouchaly.

Zobrazit celou diskusi