Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Korupční skandál v soudnictví: Policie obvinila šest lidí!

Mezi obviněnými je i oudce Obvodního soudu pro Prahu 2 Ondřej Havlín
Mezi obviněnými je i oudce Obvodního soudu pro Prahu 2 Ondřej Havlín  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, lm - 
23. února 2013
16:00

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu rozplétá korupční skandál v českém soudnictví. Policisté obvinili šest lidí v souvislosti s případem z minulého roku. Kauza souvisí s rozhodovací činností soudu a státního zastupitelství.

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) obvinil šest lidí z korupce v souvislosti s rozhodovací činností soudu. Je mezi nimi soudce, státní zástupce, advokát a advokátní koncipient. Dnes to řekla šéfka Vrchního státního zastupitelství v Praze Lenka Bradáčová. Obviněným soudcem je Ondřej Havlín z Obvodního soudu pro Prahu 2.

Policisté z ÚOOZ ve čtvrtek zadrželi sedm lidí v souvislosti s případem, na kterém pracovali už od podzimu loňského roku. "Šest osob následně obvinili z trestných činů nepřímého úplatkářství, přijetí úplatku, podvodu, vydírání a zneužití pravomoci úřední osoby," sdělila Bradáčová. Doplnila, že dva z obviněných nejsou z právního prostředí.

Případ dozoruje vrchní státní zastupitelství z toho důvodu, že kauza souvisí s rozhodovací činností soudu a státního zastupitelství.

Pět obviněných už bylo propuštěno na svobodu. Jeden zůstává zadržen, soud bude v jeho případě rozhodovat o vzetí do vazby. Bradáčová zatím nechtěla specifikovat, o kterého z obviněných jde.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jara261 ( 23. září 2014 00:56 )

 VEŘEJNÁ STÍŽNOST K ÚSTAVNÍMU SOUDU ČESKÉ REPUBLIKY: Jaroslav Kvasnička, 22.09.2014 12:40, Reagovat Jaroslav Kvasnička Předmět příspěvku: Re: Volební soudnictví PříspěvekNapsal: 22.09.14, 12:14 Online Registrován: 18.09.14, 20:49 Příspěvky: 3 Otázky Václava Moravce sdílel(a) odkaz. před 13 h NSZ Zeman má na potřebu radikálních změn v systému státních zastupitelství jasný názor - co na jeho návrhy říkáte? Zeman: Státní zastupitelství potřebují radikální změny www.ceskatelevize.cz Praha - Nejvyšší žalobce Pavel Zeman si i přes nesouhlas ministerstva vnitra stojí za svojí verzí návrhu zákona o státním zastupitelství. Řekl to v Otázkách Václava Moravce. Podle něj jsou potřeba radikální změny, jako je zrušení vrchních státních... Už se mi to nelíbíUž se mi to nelíbí · · Sdílet To se líbí vám a dalším (8). Slávek Kvasnička Jaroslav Kvasnička • před pár se***mi Názory 1 až 10 z 70222 [Dalších 70212 >>] pontiac 134180 Nesvéprávný stát Česká Republika 19.9.2014 16:28 Datum: 18 Sep 2014 23:11 Komentář: Jsem:,,Nikdo Nikde" = mé pravé současné jméno Autor: Jaroslav Kvasnička Jaroslav Kvasnička Předmět příspěvku: ČESKÝ STÁTNÍ ORGANIZOVANÝ BRUTÁLNÍ PŘEČIN PříspěvekNapsal: 18.09.14, 22:17 Online Registrován: 18.09.14, 20:49 Příspěvky: 2 Jaroslav Kvasnička • před pár se***mi Mafiánský ( PROFESIONÁLNÍ PODVODNICE PANÍ LENKA KLUSÁKOVÁ JAMOLICE 182 JEHO KLIENTKA ) advokát Mgr. PhDr. Petr Fojtíček ( drzý zlodějíček přes mrtvoly )!§ Vložil Jaroslav Kvasnička (bez ověření), 18. Září 2014 - 18:14 Jméno: Já oběť Datum: čtvrtek 18.9.2014 16:29 Předmět: Re: Co dělat, když chcete přerušit studium Jaroslav Kvasnička VYVRAŤTE,ŽE NEMÁM PRAVDU A JSTE-LI TAK CHYTŘÍ TAK MĚ ZACHRAŇTE.PŘECE SE UČÍTE PRÁVA PRO KLIENTY A NE PROTI KLIENTŮM COŽ JÁ TVRDÍM COBY RYZÍ PRAVDU TU SKUTEČNOST,ŽE TO BYL,JE A BUDE VÁŠ MRZSKÝ KRVAVÝ BYZNIS OKRÁST A ZABÍT NÁS VAŠE OBĚTI ( MACHINACE S OBČANY Č.R. ) PRO VÁŠ PODJATÝ ZISK A VAŠE PÁNY KŘIVÁKY PREZIDENTY,KTEŘÍ SI VÁS S

pepazdp ( 24. února 2013 19:40 )

Normální člověk žádá reakci na argumenty, které předložil tomu, po kom reakci žádá. Nežádá reakci na něco, co někde cestou za rohem odložil. Ale ty nejseš normální.....tak ta trapárna, co u předvádíš, je vlastně v pořádku

pepazdp ( 24. února 2013 17:26 )

Ty seš nejen blbej, ale i neskutečně namyšlenej, jak hlupáci bejvaj Jak tě vůbec mohlo napadnout, že budu kvůli tobě prohledávat diskuzi co si kdy kde napsal, ty náfuko? Když chceš abych na něco reagoval, musíš to napsat mě, chápeš troubo? Někdo holt preference žere jak bezmozek, jinýmo sou u pérdele. Někdo holt vidí jenom rudý a modrý, někdo má kapku větší rozhled.

pepazdp ( 24. února 2013 16:44 )

Ty seš vážně komik nebo seš tak blbej, že ani nepoznáš, že si z tebe dělám srandu, ty dodavači dodatečnejch argumentů? Podle preferencí, co sou většinou mimo nebo zaplacený, říděj svoje myšlení jenom vylízaný paka. Ostatní si dokážou udělat vlastní úsudek.

pepazdp ( 24. února 2013 15:28 )

Sorry, tátu kvůli tomu, že sem z ničeho nic hodíš nějakej odkaz, cos mi sem předtím nedal a přes to na něj čekal odpověď, exhumovat nenechám.

Zobrazit celou diskusi