Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Peníze dali i vyhořelí z Frenštátu Mikulenkovi: Lidé poslali 8 milionů!

Autor: kru, sč - 
22. února 2013
07:30

Tisíce lidí cítí s nešťastníky, které tragédie zasáhla. Lidé posílají především oděvy a peníze. Přišlo už 8 milionů. Peníze poslali i manželé Mikulenkovi z Nového Jičína. Ti, kteří sami loni vyhořeli.

Frenštátská tragédie jim jen potvrdila, že mohli skončit daleko hůř. „Shořel nám dům, dobytek, mazlíčci, vzpomínky, ale všichni jsme stihli utéct. Ti lidé tady ne,“ řekl Blesku Jiří Mikulenka.

Sami Mikulenkovi bydlí u sousedů a na vybavení domu se jim skládali lidé z celé země. „Nemáme nic, ale žijeme. Pár tisíc z účtu oželíme, ale je to naše morální povinnost. Vždyť i nás lidé podrželi,“ dodal Jiří Mikulenka.

Sbírka roste

Lidé z celé republiky už poslali na speciální konto do Frenštátu čtyři miliony. Sto tisíc věnovala i Chrastava. Frenštát totiž tomuto městu na Liberecku pomohl po ničivých záplavách v srpnu 2010.

Zavaleni jsou humanitární pomocí ve frenštátské charitě. Pomoc byla tak mohutná, že místní pracovnice žádají, aby lidé už ošacení nenosili. Budou tu ale rádi za spodní prádlo, noční košile a pyžama, látkové kapesníky, ložní prádlo, ručníky, peřiny, deky, polštáře, ale i kuchyňské náčiní.

pepazdp ( 22. února 2013 11:44 )

Ty nahoře dělaj jenom prázdný gesta jako Zeman kecama o tom co bude dávat na státní dluh a pitomci mu za to ještě tleskaj. Kdyby jenom nekecal a jestli bude něco dávat, tak by měl tam kde to skutečně někomu prospěje ne tam kde se to bez užitku ztratí

lpitriska ( 22. února 2013 09:24 )

Kdyby se naši mocipání vzdaa každý jednoho měsíčního platu a náhrad.....ae to néééé,vždyt nejde o nikoho z nich

rubenska ( 22. února 2013 09:07 )

bibi-oliver ( 22. února 2013 09:02 )

co to je milion?za životy nic a na byt to také není.Ještě jsem nečetla kolik poslali poslanci a senátoři?tech se to netýká?

verajc ( 22. února 2013 08:35 )

Smutné na tom je, že hlavně přispívají lidé s dobrým srdcem kteří miliony neoplávají,Těch nahoře co mají milioný ani nenapadne na něco takového přispět.

Zobrazit celou diskusi