Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šokující okamžik Pro Jardu (56): Jste už 2 roky mrtvý!

Autor: Helena Lacinová - 
21. února 2013
22:05

Musel to být šok. Jaroslav Šilhánek (56) totiž v nemocnici zjistil, že je mrtvý. Tedy papírově. Pojišťovna za něj nechtěla uhradit náklady na léčení. Na jeho jméno totiž zemřel před dvěma lety někdo neznámý. Policisté teď pátrají kdo!

Vše začalo při nástupu Jaroslava Šilhánka do duchcovské nemocnice. Tehdy muž zjistil, že je papírově mrtvý. Pojišťovna odmítla uhradit léčebné náklady a duchcovská nemocnice se obrátila na policii.

„Byl to šok, hlavně pro manželku,“ řekl včera opět hospitalizovaný muž. S ženou totiž není rozvedený, ale nežije s ní. A ona měla za to, že zemřel v roce 2011 v teplické nemocnici. A najednou ho měla identifikovat jako živého.

„Totožnost muže jsme si potvrdili kriminalistickými metodami a samozřejmě také na základě svědectví jeho manželky,“ řekl Daniel Vítek, policejní mluvčí teplické policie.

Kdo to byl?

S "oživením" Jaroslava Šilhánka ovšem vyvstala otázka, kdo před dvěma lety v teplické nemocnici zemřel. Než se dotyčný do nemocnice v polovině roku 2011 dostal, předcházelo následující.

Na policejní služebnu Teplice-Trnovany přiběhla žena a požádala o pomoc pro svého známého, který zkolaboval. Záchranka muže posléze odvezla do nemocnice. Tam zemřel.

„Na základě informací, které muž poskytl, nemocnice sdělila jeho údajné manželce, se kterou skutečný nositel jména už nežil, že její manžel zemřel,“ řekl Vítek. Ta pohřeb nechtěla vypravit a mrtvé tělo bylo na útraty státu zpopelněno.

aronak ( 22. února 2013 06:46 )

Největší šok ještě zažije jeho manželka, až se dozví, že musí vracet za nejméně 1 rok vdovský důchod, který pobírala. Možná je starší, takže vdovský důchod pobírala více než 1 rok po jeho "smrti". A také jistě proběhlo dědické řízení, které nebylo zadarmo.

peterwilliams ( 22. února 2013 05:21 )

 jaká vláda a prezidenti ..takový to je dopad na občany!

moiaza ( 21. února 2013 23:53 )

v českém absuristánu je možné všechno. I nemožné!

1917 ( 21. února 2013 23:33 )

Hold,prachy nesmrdí.Když je někdo pošle tak je pojišťovna bez mrknutí shrábne,ale jak má zaplatit tak to ouha.A pak řeknete,že tam mají boed-l,ale právě dokázali jaký tam mají pořádek a dobře se starají o naše peníze.Kocourkov.

paternoster ( 21. února 2013 23:13 )

Předpokládám, že po dobu kdy platil pojištění to nikomu nevadilo, že jej vedou jako mrtvého.

Zobrazit celou diskusi