Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Poslední minuty života 12letého chlapce: Dali mu tyčinku a pak ho popravili

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ljš - 
20. února 2013
17:22

Světová média zveřejnila obrázky, ze kterých mrazí. Dvanáctiletý chlapeček ze Srí Lanky zabalený do deky spokojeně žvýká tyčinku a netuší, že ho za pár dní vyvedou ven a popraví. Důvod? Jeho otec byl vůdcem nepřátelských Tamilů.

Fotografie syna vůdce Tamilů Velupillai Prabhakarana byly pořízeny v roce 2009 na konci vládního konfliktu s rebely. První snímky ho zachycují, jak sedí na lavici v pevnosti obklopen srílanskými vojáky, je zabalený do deky, vedle sebe má hrníček a v rukou tyčinku. Nevypadá zraněný, ani vyděšený.

Na snímku, který byl pořízen o několik okamžiků později však na zemi leží jen bezvládné chlapcovo tělo provrtané kulkami, které byly podle expertů vystřeleny z bezprostřední blízkosti. Vše nasvědčuje tomu, že byl chlapeček chladnokrevně popraven vládními jednotkami jako další hrozba rebelům.

Vláda přitom celé tři roky tvrdila, že chlapec zemřel při jedné z přestřelek mezi rebely a vojáky. Fotografie však ukazují, že se do zajetí dostal zcela v pořádku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tonykopy ( 25. srpna 2013 14:27 )

co to tu kecáš??? ty jsi něco někdy tuhle dobu zažila ?? neříkej nesmysli když jsi tu dobu nikdy nepoznala !!!! jsi kráva na entou !! likvidovali se lidi upe jineho zaměření ale nikdy děti !!! JDI DO ***E !"!!! KRÁVO BLBÁ !!!!!!! A neodsuzuj když o tom nic nevíš !!!!!!!!!

fantom88 ( 22. srpna 2013 12:28 )

dá se předpokládat, že by stejně šel ve stopách svého otce - naopak by cítil ještě potřebu ho pomstít... vypadá to sice krutě, ale kdo ví, kolik krutosti by páchal on?

celest ( 12. července 2013 20:16 )

doháje co tím vařeší zabijou neviné dítě a hned si myslí že neco vyřeší

celest ( 12. července 2013 20:13 )

nemáte nic lepšího na práci mimochodem dnešní mládeš je taková jak jste jí vychovali je to váš problém že kouří chlastaj a podobně si myslíte že když jim řeknete nedělejte to že poslechnou

zdenko87 ( 23. února 2013 20:02 )

reflex Tvoje slová sú plné smrti, tá teba dostihne skôr ako ďalších nevinných tvoje slová.

Zobrazit celou diskusi