Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Darinku (†4) zabila vlastní matka: Na pohřbu nebyla, holčičku oplakali prarodiče

Autor: simao, lac - 
19. února 2013
13:49

Zhruba dvě desítky lidí se naposledy rozloučily se zavražděnou Darinkou (†4), která se stala obětí tragédie v České Lípě. Zavraždila ji její vlastní matka. Darinčin pohřeb přitom probíhal ve značně napjaté atmosféře. A není divu. Holčičku oplakali především prarodiče.

Pohřeb čtyřleté Darinky, kterou dle policie zabila její vlastní matka Denisa N. (25), proběhl v úterý dopoledne v České Lípě. Konal se s vyloučením veřejnosti a dorazilo na něj zhruba 20 lidí - rodinných příslušníků a známých.

Především mužská část pozůstalých se jevila značně nervózně, místy až podrážděně. Komunikovat s médii nechtěli a bylo pro ně viditelně těžké udržet emoce na uzdě. Bolest všech je veliká a říci Darince poslední sbohem nebylo snadné.

Neobešlo se to samozřejmě bez slz, holčičku oplakali i její prarodiče. Za srdce bralo i to, že pozůstalí do obřadní síně přivezli plyšáky, které lidé snášeli k místu tragédie... Po zhruba půl hodině však bylo po bolestivém ceremoniálu, pozůstalí naskákali do aut a odjeli.

Matku na pohřeb nepustili, hrozí jí doživotí

Podle krajského státního zástupce Martina Tvrdíka hrozí matce Darinky 15 až 20 let vězení, nebo výjimečný trest. Darinčina matka je po brutální vraždě ve vazbě, na pohřeb proto nesměla.

Tragédie se odehrála minulé pondělí v českolipské čtvrti Svárov. Darinka měla podle dostupných informací řezné rány na krku a i když se její mladý život snažili doktoři zachránit, svým zraněním podlehla. Z místa pak záchranáři odvezli těžce zraněnou matku. Pokusila se patrně o sebevraždu v Liberecké nemocnici ji však nakonec úspěšně operovali.

Matky vražedkyně na stránkách Blesku

BLESK 12. července 2001

Helena Čermáková (39) z Kladna se opila a v posteli zalehla svou dceru Terezku (†5). Mrtvolku zakopala ve sklepě hájovny. Přiznala se až po 22 dnech, mezitím se pokusila spáchat sebevraždu skokem z okna. Od soudu si odnesla tříletý trest vězení.

BLESK 3. září 2011

Své čtyři děti zavraždila v Širokém Dole na Svitavsku Romana Zienertová (38). Nevěděla prý, jak s nimi dále žít. Za tyto vraždy dostala doživotní trest, proti kterému se může odvolat až za dvacet let.

BLESK 20. března 2012

Lucie Vaňkovou (21) v domě svých známých v Táboře tajně porodila dceru do záchodu a pak ji vyhodila z okna druhého podlaží. Mladá žena dostala 15,5 roku vězení, navíc totiž pohlavně zneužila školáka (14).

BLESK 26. června 2012

Osm let do věznice poslal soud Irenu Šubrovou (41) z Děčína. Potrestal ji za pokus o vraždu její Natálky (5), se kterou se vrhla z balkonu z výšky zhruba 10 metrů. Chtěla se tak pomstít otci dítěte.

buban ( 19. února 2013 22:25 )

pises o necem jinem...

majojo ( 19. února 2013 21:49 )

Zejména za vraždu dítěte.

majojo ( 19. února 2013 21:48 )

Existují dnes odborné školy novinářské, takže fakultu žurnalistiky absolvovat nemusíš, pokud neprahneš po vysokoškolském titulu. A ihle psychoušci, co chtějí za každou cenu psát se spokojí s platem, za jaký bys nekoupil psí exkrement, takže proč si najímat zkušené a kvalifikované redktory?

majojo ( 19. února 2013 21:45 )

Těžce psychicky nemocnej je přece kmotřík Janoušek, tohle je normální vražedkyně z lidu.

majojo ( 19. února 2013 21:44 )

Dobrej gól: Tak matka nebyla na pohřbu? To je ovšem šikana ze strany Vězeňské služby a české justice především!!!!

Zobrazit celou diskusi