Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šílenec vržadil úmyslně: Policie potvrdila, že výbuch domu ve Frenštátě nebyla náhoda

Antonín B. (†62) je podle policie viníkem výbuchu ve Frenštátě
Antonín B. (†62) je podle policie viníkem výbuchu ve Frenštátě  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK, psch - 
19. února 2013
11:45

VIDEO: Policisté mají jasno! Za nedělní výbuch ve Frenštátě pod Radhoštěm, kde zemřelo 5 lidí, je zodpovědný dvaašedesátiletý problémový nájemník z přízemí, Antonín B. Policie tak vyloučila, že by to mohla být nešťastná náhoda.

Nedělní výbuch v domě ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku, při kterém minimálně pět lidí zemřelo a 11 utrpělo zranění, byl s největší pravděpodobností úmyslný zločin jednoho z obyvatel domu. Antonín B. (†62) je mezi oběťmi exploze a následného požáru. Policie tuto verzi považuje za prioritní.

Už včera policisté ukončili pátrání po obětech. Dnes dům čeká kompletní demolice. Na místě jsou přítomni strážníci i policisté, majitelům i pozůstalým dovolili, aby si odnesli nejcennější věci, které požár nepohltil. Měli na to ale jenom půlhodinu.

Video  Majitelé bytů měli půl hodiny na to, aby si bytů odnesli poslední cennosti, které nepohltil požár.  - Blesk - Slávka Červená
Video se připravuje ...

"Považuji to za velmi závažný kriminální čin," řekl dnes novinářům v Ostravě policejní prezident Martin Červíček. Jeho slova později potvrdil i ředitel moravskoslezské policie Tomáš Tuhý. "I nadále pracujeme s několika verzemi. Prioritní pro nás ale je to, že se jednalo o úmyslný trestný čin dvaašedesátiletého muže. Byl obyvatelem domu," řekl Tuhý.

O vině Antonína B. byli obyvatelé přesvědčeni už dávno. Byl prý problematickým nájemníkem, často k němu chodili exekutoři kvůli soudnímu vystěhování. A nepřímo to potvrzují i svědci výbuchu a hasiči, podle kterých bylo v domě hned několik ohnisek exploze.

Video  Sousedé z okolních domů slyšeli obrovský výbuch, pak už nastal chaos.  - Blesk - Ivana Žáková
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

petule-ch ( 19. února 2013 18:40 )

nezlobte se na mě, pár lidí ho tady lituje. Já tedy nevidim důvod každý si za dluhy může sám a tim i za exekuci. Tak to se, ale věci neřeší to, že půjdu a zabiji ostatní protože mě tu nechtěji. Taky bydlim v bytovce jsme sami majitele a tohle bych nechtěla zažít. Vžádném případě Antonína nelituji, ale ostatní

rolpa ( 19. února 2013 18:33 )

Delal bachare takze mel znamosti s policisty.Tim se vysvetluje proc byla policie necinna kdyz byla volana k osobe problematicke.Myslim ze budou padat hlavy.

adevr ( 19. února 2013 16:58 )

anka ( 19. února 2013 15:47 )

anka ( 19. února 2013 15:46 )

souhlas....pokud jsou vlastniky bytu obcane a jeden z nich dela problemy ostatnim - druzstvo by melo mit moznost primet takoveho najemnika k prodeji jeho bytu - a pokud to nefunguje tak byt prodat za trzni cenu ....tak to alespon funguje jinde..

Zobrazit celou diskusi