Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Německý novinář tvrdí: Papež oslepl na jedno oko!

Autor: psch, evak - 
18. února 2013
19:51

Papež Benedikt XVI. (85) minulý týden oznámil svoji rezignaci. Šokoval tím celý svět, posledním papežem, který odstoupil, byl Celestýn V. ve třináctém století. Důvod? Cítil se slabý. Za týden se vyrojilo ale mnoho dalších spekulací, proč tomu tak doopravdy bylo. Nyní se vyslovil německý novinář, který řekl, že papež oslepl na jedno oko.

Papež Benedikt XVI. (85) pronesl v neděli na Svatopetrském náměstí jednu ze svých posledních modliteb v úřadu papeže. Ve španělštině padesátitisícovému davu řekl, ať se i nadále modlí za něj i další papeže. Není jasné, proč zvolil zrovna španělštinu, říká se, že je to možná kvůli tomu, aby promluvil k lidem z Latinské Ameriky, Afriky nebo Asie, odkud by mohla hlava církve nově pocházet.

Benedikt XVI. k poslednímu únorovému dni rezignuje kvůli špatnému zdravotnímu stavu. Podle německého novináře Petera Seewalda, jenž dělal s papežem několikrát rozhovor, už před deseti týdny papež neviděl na levé oko!

„Nikdy jsem ho neviděl v tak zbědovaném stavu,“ prohlásil. „Tvář měl ztrhanou a unavenou. A byl tak hubený, že krejčí museli přešívat všechny šaty,“ dodal Seewald.

Nového papeže by mělo zvolit konkláve svolané už na 1. března. Benedikt XVI. se pro změnu uchýlí do kláštera, kde bude pobírat biskupskou penci 63 tisíc korun měsíčně.

A kdo vlastně převezme úřad po Benediktovi XVI.? Očekává se, že by nový papež mohl pocházet z Jižní Ameriky, kde žije asi polovina všech věřících katolíků, nebo dokonce z Afriky.

reggina ( 19. února 2013 08:02 )

Pionyri taky pobihali se zbrani a strileli lidi?!

dobrotka ( 19. února 2013 02:03 )

Silne pochybuju, ze pranim Jezise Krista bylo ustaveni katolicke cirkve na cele s papezem!!!!!!!!!!!!! Je to vsechno velka LEZ a vymyvani mozku!! Takze pokud tohle nebylo pranim Jezise, tak by tady ani nemela byt katolicka cirkev ani papez! Jeslize hlasal evangelium, tak tady ma byt evangelicka cirkev. Ta je zcela "normalni". Farari se mohou zenit, evangelici nevyvolavali zadne valky.

dobrotka ( 19. února 2013 01:57 )

A to papezi neni trapne pred Panem Bohem i pred lidmi, ze si pobira takovou penzi? Mnozi lide jsou na tom hure jak zdravotne, tak financne - nemaji na zaplaceni najmu, natoz jeste z ceho zit Myslim tim dnesni duchodce a starousky, kteri cely zivot tvrde pracovali a maji za to h...o!

lo2f ( 19. února 2013 01:11 )

oprava, ne "Do" ale "To"

lo2f ( 18. února 2013 23:01 )

Do důvod asi nebude. Jedno oko úplně stačí na cokoli. V pohodě se dá i řídit. Jedině to je trochu komplikace kde je potřeba 3D vidění u rychlých dějů - při tenise, ping pongu atp. Ale to on stejně nehraje

Zobrazit celou diskusi