Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka čtyř dětí je už tři týdny nezvěstná: Míša (2) se na mámu denně ptá...

Autor: Helena Lacinová, lmk - 
19. února 2013
07:00

Už tři týdny uplynuly od zmizení matky čtyř dětí ze Slavětína, Jany Paurové (32). Kam zmizela? Odešla za jiným mužem? Na sociální síti psala o odvaze jít si za štěstím. Bratr pohřešované Petr (37) už myslí na nejhorší. Možná, že už nežije.

Paní Jana napsala na Facebook: "Žij svůj život jaký je. Jednou někdo přijde a bude to ještě lepší. Nesmíme se vzdát. Přece každý má právo na šťastný život."

„Hodně se svěřovala sestře Monice a jí by určitě řekla, kdyby měla chlapa. To, co psala na Facebooku je bezvýznamné,“ míní Petr Winkler (37), bratr pohřešované. Přijel se za švagrem, manželem pohřešované Pavlem (39), podívat se na synovce a neteře.

 

„Všichni se jim snažíme pomáhat a doufáme, že se Jana najde v pořádku,“ řekl. V jeho hlase však byla cítit obava z nejhoršího, že sestra nemusí být mezi živými. „Je to už dlouho a stále čekáme, kde se objeví. Vyvěsili jsme letáky. Do obchodů, na nádraží v Lounech, ale žádná odezva,“ posteskl si včera.

Sebevražda? Ne!

Že by Jana spáchala sebevraždu, bratr Petr nevěří. „Sebevražedné sklony neměla,“ řekl. Ani ve vsi této verzi nevěří, i když věděli o jejích potížích. S manželem se často hádala, zadlužili s ním dům, alkohol pila přes míru. Přesto prý měla ráda život a zvláště své děti. „Sebevraždu? Tomu nevěřím. Ta měla život ráda a svoje děti milovala,“ vyhrkla jedna ze sousedek pohřešované ženy.

Už odešla, ale …

Pavel Paur si zmizení manželky také nedovede vůbec vysvětlit. Podle něj v minulosti už z domu odešla. Vždy ale na krátkou dobu a pokaždé prý o sobě podala zprávu, kde je a kdy se vrátí domů. „Neumím si to vysvětlit. Ale snad se najde,“ doufá muž, který nyní zvládá péči o čtyři děti s vypětím sil. Nejmenší Míša (2) se každý den po své mamince ptá…

 

Co dělá policie

Policie pátrání po Janě Paurové vyhlásila 4. února. Hledal ji psi, vrtulník. „Nic neponecháváme náhodě. Prověřujeme poznatky od občanů, kteří ji prý tam a tam viděli. Nebo i upozornění, že se skrývá u jistého narkomana. Nic se však nepotvrdilo,“ řekla včera lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová. Policisté prověřovali i manžela, blízkou rodinu. „Na pátrání průběžně pracují nejlepší specialisté. Zatím si nikdo netroufne říci, jak to skončí. Třeba se pohřešovaná někde objeví,“ doufá v tu lepší vyšetřovací verzi Střelcová. Další možností je, že se stala obětí trestného činu.

komen ( 24. února 2013 11:11 )

monza : tak nejsou jediná taková rodina co se zadluží a k tomu se přidají hádky , které se pak řeší alkoholem.

komen ( 24. února 2013 11:08 )

petrwilliams : jak koukám tak dosti jednoduché psaní od Vás..

peterwilliams ( 19. února 2013 17:51 )

kde je ta p.i..č..a??

monza ( 19. února 2013 09:02 )

" S manželem se často hádala, zadlužili s ním dům, alkohol pila přes míru. "------prostě taková spokojená rodinka!

lenkaaas ( 19. února 2013 08:56 )

Ta si někde v klídku popíjí

Zobrazit celou diskusi