Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Výbuch ve Frenštátu. Otec křičel na manželku: Hoď mi děti z okna

Autor: shp - 
18. února 2013
16:46

Statečný otec. Ondřej K. z domu ve Frenštátu bojoval do poslední vteřiny o životy svých dětí - Adélky (†3) a Radima (†6). Neváhal vyskočit z okna v druhém patře v zoufalé snaze je zachránit. „Skočil a volal na manželku, ať mu hodí z okna obě děti. Jenže v tom se ozvala druhá rána,“ popsal svědek, který viděl tragický osud rodiny na vlastní oči.

Rodina byla vždy šťastná. Rodiče Ondřej a Andrea měli zaměstnání a oba bezmezně milovali své děti Adélku (†3) a Radima (†6). Vše během chvíle zničila série výbuchů, která zdemolovala dům ve Frenštátu pod Radhoštěm.

Statečný otec vyskočil z druhého patra

Když se ozvala první exploze propanbutanové lahve, vyskočil statečný Ondřej z okna v druhém patře. Sám přitom musel trpět, protože patro se nalézá asi v pětimetrové výšce od země. V bolestech pak na svoji manželku zakřičel, ať mu děti hodí z okna do náruče.

Video  Výpověď svědka Jiřího Mikesky: Soused chtěl, aby vyletěli do povětří  - Blesk - Slávka Červená
Video se připravuje ...

Jenže Andrea už to bohužel nestihla. Přišla další exploze, která zdemolovala další část domu. Ondřej nyní leží se zraněními v nemocnici. I když se zotaví, to nejhorší ho ještě čeká. Vypořádat se s tragickou zprávou. Při druhém výbuchu zahynuly obě jeho děti. Manželka Andrea jakoby zázrakem přežila. Psychicky však tragédii nezvládla a zhroutila se. Nyní je v péči psychologů.

Na místě ale panoval obrovský chaos. V případu je spousta nejasností. Podle jiného svědka se to odehrálo trochu jinak. „Uvnitř zůstaly mé děti! Proboha, zachraňte je!“ volala podle výpovědi sousedky Andrea K. Její manžel se je snažil zachránit. Na poslední chvíli ho zraněného z balkonu stáhli dolů hasiči.

„Držela se mě a celá se třásla. Byla v šoku a nemluvila o ničem jiném, než o svých dětech. Dívala jsem se do jejich oken, byly už celé v plamenech, pak se zhroutila,“ popsala Blesku tragické okamžiky Alena Albrechtová (53).

Z výbuchů propanbutanových lahví je podezřelý Antonín B. (†62), který jimi již vyhrožoval. Při nedělní tragédii zemřelo celkem pět lidí.

poletucha ( 19. února 2013 19:33 )

to si nejak nevychytal... to bylo za komousu a to byla houby demokracie.

arismendo ( 19. února 2013 03:25 )

Jo vzpoměl jsem si mám souseda a také neplatil elektriku v chatce a méme napojený chaty podružně tak jeden to má na starost a vybere a zaplatí ,má to na sebe ,na konec pomohlo to poslední ,napsal mu ,že už je odpojený a věřte nevěřte zaplatil ,někomu stačí trošku naznačit ,že to zadara nejde a zaplatí.

arismendo ( 19. února 2013 03:21 )

Nedělejme závěry dokud neskončí vyšetřování momentálně není nic potvrzené ani vyvrácené ,TV Nova ráda obarvuje a mate ,vzpomeňme kolikrát se již ukázalo vše jinak !!!!!

janina7777 ( 18. února 2013 20:27 )

Měli se všichni na něj složit, ne sousedská pomoc vykašlali se na něj

janina7777 ( 18. února 2013 20:21 )

tak co, pořád tě seerou psí hovna?

Zobrazit celou diskusi