Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tady bydlel hlavní podezřelý! Chtěli ho vystěhovat: Pomstil se výbuchem?

Autor: simao, ČTK - 
18. února 2013
12:21

Antonín B. (†62) bydlel v přízemí paneláku ve Freštátu, domu, ze kterého po výbuchu zbyla už jen ruina. Do redakce Blesku se dostaly i fotky jeho bytu, ze kterého ho podle jeho okolí chtěly úřady vystěhovat. A právě proto prý Antonín vyhrožoval, že jestli půjde on, půjdou s ním i ostatní. Stal se tak hlavním podezřelým, který možná zapříčinil výbuch.

Policie vyšetřuje zřícení domu ve Frenštátě pod Radhoštěm jako trestný čin obecné ohrožení, potvrdila ČTK policejní mluvčí Soňa Štětínská a dodala, že je to ale jen jedna z vyšetřovacích verzí.

Podezření sousedů však ihned padlo na jednoho z obyvatel domu, Antonína B. (†62), který bydlel v přízemí a zemřel při výbuchu. Již dříve s ním prý byli problémy. Podle serveru denik.cz ho jeden ze zraněných chlapců dokonce viděl manipulovat s plynovými bombami.

Když budu muset jít já, půjdete všichni, vyhrožoval prý Antonín B. svým sousedům... a pak dům skutečně explodoval. Úřad totiž nařídil Antonínovo vystěhování, tvrdí sousedé.

Podezřelý prý označoval úředníky za sluhy satana

Antonín B. se hájil v jedné internetové diskuzi, kde úředníky označoval za sluhy satanovi. "V současné době mě chtějí zavraždit vyhozením na ulici z našeho bytu. Je tak konáno na základě neexistujících finančních pohledávek," napsal na internetu člověk, který se uvedl jako Antonín, napsal své příjmení, i přesné bydliště - místo nedělního výbuchu.

Faktem však je, že na Antonína si jeho sousedé opakovaně stěžovali. "Byl hlučný, vulgární a lidem neustále vyhrožoval," tvrdí obyvatel vedlejšího domu Jiří Mikeska. Antonín B. však prý oplácel podobnou mincí - oficiálními úředními stížnostmi.

Video  Výpověď svědka Jiřího Mikesky: Soused chtěl, aby vyletěli do povětří  - Blesk - Slávka Červená
Video se připravuje ...

Úřady však neklidu a sousedským sporům ve Frenštátě patrně jen přihlížely. Až nakonec došlo k eskalaci, doslova explozi problémů. "Měl neustále vybitá okna a kolem nich nemístné nápisy. Pořád dokola podával trestní oznámení. Radnice věděla, jaké dělá nájemníkům problémy, ale dlouho nic neřešila," dodává soused Mikeska. Slepené okno izolepou je ostatně vidět i na jedné z fotek z Antonínova bytu...

roman2992 ( 18. února 2013 16:55 )

Já si osobně myslím že nejdůležitější v současná době je jak co nejdřív pomoci těm chudáků co jim zbyl jen holý život, to si my vůbec nedokážeme představit co je to za hrůzu přijít o všechno do posledního špendlíku a to nechci ani domyslet jak je těm lidem kteří přišli o své děti, je mi jich opravdu moc líto a jsem z toho opravdu moc smutný, vyserte se tady na rozebírání toho kdo a co a raději nabídněte nějakou pomoc. Ono se to tady hezky žvaní z teplíčka židle u počítače.

roman2992 ( 18. února 2013 16:45 )

je to magor

agota ( 18. února 2013 16:44 )

Včera nějaký redaktor inteligent napsal "polámanými nohami". A to Bleskové články čtu sporadicky abych se nad tou češtinou nemusela rozčilovat

xviktorie ( 18. února 2013 15:57 )

Jsi nenormální, když z toho máš srandu. Ale jestli to chceš vědět, obdivoval kalendář Mayů a socialismus. Pomůže to teď někomu?...

xviktorie ( 18. února 2013 15:55 )

Dejte si ho do Google a zjistíte, že byl nepříčetný. Podepisoval se celým jménem Antonín Blažek, většinou uváděl i Frenštát. Psal šílenosti o satanech, jmenoval jako satany všechny sousedy a celý Frenštát. Psal ještě minulý týden... A podepisoval se něco jako zdraví Vás Mayové 2012... Bohužel to všichni podcenili...

Zobrazit celou diskusi