Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Natascha Kampusch o svém únosci: V noci si mě bral do postele, ale nešlo o sex

Natascha Kampusch promluvila o sexuálním zneužívání, kterého se na ní dopouštěl její únosce Wolfgang Priklopil
Natascha Kampusch promluvila o sexuálním zneužívání, kterého se na ní dopouštěl její únosce Wolfgang Priklopil  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
18. února 2013
12:46

Osm let života, které prožila v pekle sklepního vězení, Natasche Kampusch (25) už nikdo nevrátí. V den svých 25. narozenin se rozhodla promluvit o těch nejintimnějších detailech svého utrpení.

Jak se vyrovnat s osmi lety stravenými v izolaci miniaturního sklepního vězení, trýzněním svého únosce a sexuálním zneužíváním? Nejznámější unesené dítě, Rakušanka Natascha Kampusch, se rozhodla jít se svým příběhem na veřejnost. Podle její knihy byl natočen film 3096 dní, který dívka představila obsáhlým rozhovorem pro německou televizi.

Natascha mluví o svém únosci Wolfgangu Priklopilovi výhradně jen jako o "pachateli", nikdy ho nenazývá jménem. "Chtělo to hodně sebereflexe a abych s ním mohla vycházet, musela jsem se hodně ovládat. Hodně mi pomohlo, že jsem byla ještě dítě a neprožívala tolik zklamání," řekla o svém utrpení Natascha.

Přestože o sexuálním zneužívání ve své knize příliš nemluví, ve filmu je sexuálních scén hned několik. Natascha se svěřila, že si ji Priklopil v noci často bral k sobě do postele. "V noci ale nešlo o sex. Ten muž, který mě týral a držel ve sklepním vězení, se chtěl mazlit," prozradila ve své knize dívka.

"Ztracené bezstarostné mládí nebudu patrně nikdy schopná dohnat. Pomáhá mi ale neustálá komunikace s ostatními lidmi, kteří se mnou sdílejí své zkušennosti z mládí," uzavřela dívka, kterou Wolfgang Priklopil unesl bílou dodávkou v roce 1998. Dívce se podařilo utéct až po osmi letech, únosce hned poté spáchal sebevraždu.

Podívejte se na trailer k filmu 3096 dní, který popisuje Nataschino osmileté utrpení:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kukuku ( 18. února 2013 16:04 )

Česky to znamená, že prý máš puchýře na rekreačním středisku pro mažela - po četných předchozích návštěvnících jiných národností.

kockamnau ( 18. února 2013 15:10 )

Divné mi to taky přijde,protože to také vidím,jako dobrovolné,byť vězení....napadá mně,že jí třeba prodala její vlastní matka.A jak to píšu,tak jsem si vzpomněla na pohádku Panna a netvor,tak mi to přijde.Ale tahle holka s tím bude žít zbytek života a zřejmě nešťastně.Hrůza.

kdoasi ( 18. února 2013 14:52 )

Ivetka už se asi blbá narodila

kdoasi ( 18. února 2013 14:50 )

Nevadí,oni to jinde dohnali...tam zas mají jedno navíc

petyrka ( 18. února 2013 14:21 )

Ted by mohli natocit jeste film o Ivetce Bartosovic a jejim "unosu". Jak se balila do alobalu, aby ji ochranil pred ufonama.

Zobrazit celou diskusi