Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jako neřízená střela! V Praze se uvolnila loď, plula po Vltavě bez posádky

Autor: simao, INT - 
17. února 2013
14:00

Zhruba šedesátimetrová loď se dnes neřízeně plavila Prahou - nechybělo mnoho a došlo k tragédii. Parník, sloužící dnes k rekreačním účelům, se nakonec zastavil o Palackého most. Proč se uvolnil ze svého zakotvení nyní vyšetřuje pražská policie.

Tenhle bývalý parník již je mimo provoz a na plavby po Vltavě nevyráží. Zůstává upevněn u vltavského břehu v Praze a slouží jako místo pro rekreaci Pražanů - a také jako plovoucí galerie.

Jenže dnes ráno se dal nečekaně do pohybu! Bez posádky se vydal na plavbu Prahou. Jak došlo k jeho odkotvení nyní vyšetřuje policie ve spolupráci se Státní plavební správou. Spekulovalo se i o cizím zavinění.

Po Vltavě loď plula jako neřízená střela skoro kilometr. Nakonec se však zasekla o jeden z pilířů Palackého mostu. Pomocí remorkéru se loď podařilo odtáhnout do smíchovského přístaviště.

zlymikes ( 17. února 2013 18:23 )

prosím - co to je "odkotvení"? To je něco jako "usjízdnění" jak říká mluvčí ČD?

hofihofi ( 17. února 2013 17:42 )

Byl jsem nekolik let na mori, na nakladni, a ujistuji vas, ze lod se uvolni jen kdyz je ten co ji uvazoval uplny blbec a vzdy to dela vic lidi a kapitan je povinen na rece to zkontrolovat, na mori urceny dustojnik, lod se sama neuvolni.

e.44 ( 17. února 2013 16:50 )

Jdi stim nesmyslem už do pérdele, trapačko blbá podplacená Spamuješ tuhle kravinu vylhanou všude jak piča vylízaná

jana999 ( 17. února 2013 16:39 )

copak máš nahonit hlasy veverkám? kdyby nebyli korytáři a po volbách plnili program, tak by v příštích volbách vyhráli, ted by je volil jen debil

picpa ( 17. února 2013 15:53 )

Proti Bártovi organizují puč. A kdo? Kdo asi? Kmotři. Vemte si fakta. Bárta jako bývalý ministr dopravy jim šlápnul na kuří oko. Podle zprávy Národní ekonomické rady vlády čili NERVu je stavba silnic, dálnic a dalších infrastrukturních projektů u nás předražena o 62 %. Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR tvrdí, že 15 % z ceny veřejných zakázek představuje korupce. Takže diví se někdo, že jdou po Bártovi? Takže ty podivné reportáže Janka Kroupy máme kam zařadit, někdo ho zjevně „nabrífoval“.

Zobrazit celou diskusi