Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Předpověd Nostradama na rok 2013: Na Zemi dopadnou kosmická tělesa!

Autor: vk, simao.k - 
17. února 2013
19:10

Slavný prorok Nostradamus, francouzský lékař ze 16. století, předpověděl, že Zemi budou v roce 2013 bombardovat kosmická tělesa! S přihlédnutím k událostem na Urale, kde v pátek spadl meteorit, z Nostradamova proroctví zamrazí.

Nostradamus pro rok 2013 předpověděl, že se Země bude potýkat s kosmickými tělesy. Jeho proroctvím není vždy snadné porozumět, jenže vysvětlení tohoto se jeví ve světle meteoritu, který dopadl do okolí ruského Čeljabinsku, jasně. Známý věštec to věděl! A nebo alespoň přinejmenším tušil.

"Na úsvitu bude vidět velký oheň. Hluk a světlo se bude šířit směrem k severu," napsal kdysi v jednom ze svých spisů slavný prorok Nostradamus a dodal: "Jeví se deset vedeno k vítězství ve větru dvou politické ligy. Schovaní vojáci řídí hrozivé zbraně. Ne daleko čas vyzkoušení protipólného města."

Jedno z vysvětlení Nostradamova proroctví

Pokusů o vysvětlení Nostradama již bylo v historii mnoho. O jeden z nich se pokusil i Nedělní Blesk. Nostradamovo proroctví týkající se roku 2013, nepojednává o konci světa, ale o tom, že dojde k dopadu kosmických těles na Zemi. To se v pátek v Rusku podle všeho skutečně stalo, i když existují tací, kteří tvrdí, že nešlo o meteorit, ale o tajnou a především lidskou zbraň.

Podle Nostradama přitom skutečně má dojít k prvnímu nasazení klimatických zbraní. Zemi přitom budou meteority bombardovat v důsledku změn v silových poměrech sluneční soustavy.

Nostradamova proroctví však jako by se chytili někteří skeptičtí Rusové. Nemyslí si, že v případě páteční události šlo o pád meteoritu, ale o ony "hrozivé zbraně".A tak vznikají různé novodobé konspirační teorie.

Obavy Rusů: Nešlo o meteorit, ale zbraně

Třeba vůdce ruských nacionalistů Vladimir Žirinovskij již stihl novinářům "vysvětlit", že na Ural nedopadly žádné meteority, ale že "provokatéři a váleční štváči" z USA testovali novou zbraň.

"Jaké meteority? Nikdy nic takového nikde nepadá," usoudil výstřední politik a argumentoval i tím, že nový šéf americké diplomacie John Kerry prý několik dnů marně sháněl k telefonu svého ruského kolegu Sergeje Lavrova - podle Rusů ho chtěl před testem včas varoval, ale nestihl to... V tomhle aby se Nostradamus vyznal.

Další část Nostradamova proroctví pro události následující je však v současnosti čistým sci-fi. Nostradamus prorokoval i to, že vedle potýkání s kosmickými tělesy budou prý také vznikat kosmické stanice.

I kvůli nim však má dojít ke konfliktům v lidstvu. Častým sporem prý bude zásobování těchto stanic a péče o ně. Podle Nostradama jsou však tyto stanice jedinou nadějí na přežití lidstva jako druhu, doposud vegetujícího na zničené Zemi...

vrtajzub ( 18. února 2013 05:03 )

klempa - dobrý potreh.

vrtajzub ( 18. února 2013 05:00 )

mortis69 - čítať nostredama a ešte mu aj rozumieť ? Tak ty musiš byť prvý čo roumel a rozluštil nostredama.Symboli a podobenstvá.Tak ja zíram jak Alenka z rici divej.

mortis69 ( 18. února 2013 02:55 )

Jezděj na stáže do KLDR

mortis69 ( 18. února 2013 02:46 )

Ten Žirafin je buď paranoidní trouba,nebo se chce za každou cenu zviditelnit ko.kot ruskej Ještě začne tvrdit,že Tungusku zavinil Tesla svými pokusy-byl to přece naturalizovaný Američan

mortis69 ( 18. února 2013 02:35 )

Kdyby byl osud spravedlivej,tk tě ten šutr trefil do hlavy.Dostavět Temelín a zbourat Lovosice Rok jsem chrchlal v Lounech a teď na Žďársku mám klid

Zobrazit celou diskusi