Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Klause na biatlonu vypískali: Náladu mu spraví Bílá, pak už hurá do luxusu v Kobylisích!

Autor: ČTK, tis, simao.k - 
17. února 2013
16:47

Do odchodu prezidenta Václava Klause zbývají tři týdny, prezidenta ještě čekají oficiality i zařizování soukromých záležitostí. Zásadní otázky - kde bude po konci svého mandátu bydlet a co bude dělat, má už podle všeho vyřešené. Čas si proto našel i na návštěvu šampionátu v biatlonu, kde ho však vypískali. Náladu by mu tak mohlo spravit snad vystoupení Lucie Bílé na Hradě.

Až Klaus s prezidentováním skončí, bude mít dostatek času i na sporty. Sám si v minulosti rád zahrál tenis, nebo třeba zalyžoval. Takový biatlon však prý nikdy nezkoušel.

Klause na biatlonu vypískali

To ovšem nebyl důvod, proč ho biatlonoví fanoušci o víkendu vypískali na světovém šampionátu v Novém Městě na Moravě. Klausova popularita totiž v poslední době klesla pod bod mrazu. Především kvůli kontroverzní amnestii...

Klaus však amnestii obhajuje, kde se dá. V pátek pak také odmítl podíl na vyhrocení kampaně před druhým kolem volby svého nástupce. K vyostření podle něj přispěl poražený prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg (TOP 09), který prý v kampani otevřel téma Benešových dekretů.

Klausovi zazpívá Bílá

Po víkendu stráveném na biatlonu však Klause čeká další program. V pondělí hlava státu zahájí 90. koncert z cyklu Jazz na Hradě, který 3. března uzavře koncert pro odcházejícího Klause ve Španělském sále na Pražském hradě. Objeví se zde i Lucie Bílá. "S mým klavíristou Petrem Maláskem jsme domluvení na skladbě Summertime," řekla populární zpěvačka.

Klause však čekají i další státnické povinnosti. Čeká ho třeba rozlučka se členy diplomatického sboru zahraničních misí, ale také výlet na Slovensko, kde si z něj však nedávno udělali legraci.

Rozloučení s ministry

Co se Klausova dalšího programu týče, spekuluje se, že by Klaus mohl dorazit 6. března podívat se na zasedání vlády a rozloučit se s ministry. Otázkou pak je i to, zda a jak se bude hlava státu loučit se zákonodárci. Možnost společné akce poslanců a senátorů s Klausem prakticky padla. Do Senátu Klaus nepřišel, Sněmovna ho tedy zvát taky nebude.

Co je však jisté je to, že v poslední den funkčního období 7. března Klaus a Zeman položí v Lánech společně věnec k hrobu Tomáše Garrigua Masaryka, pak společně také poobědvají na zámku, venkovském prezidentském sídle. Již potvrzená je účast Klause na ceremoniálu 8. března k uvedení nového hlavy státu.

Útočiště v Kobylisích

Klaus v souvislosti s odchodem musel vyřešit i bytovou otázku. Prezidentský pár opustí luxusní a nedávno rekonstruované Lumbeho vily v hradním areálu u Brusnice. A Klausovi prý už mají jasno, kam půjdou. Vlastní totiž řadový domek v Kobylisích, v roce 2007 ho koupili za osm milionů korun. Jeho celková rozloha je dvě stě metrů čtverečních. Stejně velká je podle dostupných údajů i přilehlá zahrada.

Až nebude prezidentem, mohl by Klaus také začít více navštěvovat chalupu v jihočeských Prudicích na Táborsku, kam neměl čas příliš čas jezdit. Společně s Klausovým institutem na Hanspaulce to budou Klausova nová útočiště před "zlým" světem, jaký na něj čekal na biatlonu v Novém Městě.

nautilus ( 22. února 2013 12:02 )

Patřil jsem k těm, kteří pana Klause považovali za vhodného prezidenta. Po všech jeho eskapádech si to již nemyslím. Je mu třeba demonstrovat jasně, že jej lidé považují za národního škůdce. Žádný jiný člověk v dnešní době tak tuto republiku nepoškodil, jak právě on. Doufám, že historie ho patřičně ohodnotí. Pánové Klaus a Zeman jsou pro tuto zemi neštěstím. Bohužel v 90. letech minulého století nebyla dotažena akce "Děkujeme, odejděte".

doktorka6 ( 21. února 2013 20:57 )

1917: + 6010: - s tímto souhlasím, jen s tím zpěvem by se to stejně minulo účinkem. Tento typ lidí žije ve zcela jiné realitě než je ta naše. Jak říká MUDr. Hnízdil, toto už je diagnosa. On fakt věří, že se všichni okolo něj zbláznili, když nechápou že on to myslel s tou amnestií tak dobře. Všechny nás má u za.dku, je mu zcela fuk kdo si co myslíme. Má vyděláno a bude si užívat světa. To, že většina důchodů u dnes nemá co do huby, to ho netrápí...Arogance moci, ale je faktem, že je to jen člověk a jako takový podléhá přírodním a duchovním zákonům, které se obelstít maskou kterou si nasadil se nedaří. Tak že v konečném důsledku ho lze i politovat.

hanadalfova ( 21. února 2013 18:53 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si vydelat na internetu par penez. Je to na - www.CervenaNeboCerna.Chytrak.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, brzy to uz nebude mozne!

hadenda ( 21. února 2013 15:20 )

ro už teď ale stejně nepomůže - udělal z tohoto státu trvalej bordel

hadenda ( 21. února 2013 15:19 )

kdy už konečně ten zapšklej dědek zavře tu svou síru dštící hubu a odejde tam, kde ho určitě nebudeme hledat. Peněz na to od svých kámošů tunelářů bude mít určitě dost.

Zobrazit celou diskusi