Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tragédie v České Lípě: Darinku (†4) zavraždila máma! Našel je táta

Autor: Jana Ulrichová, mokk - 
15. února 2013
05:00

Děsivé podezření se potvrdilo! Malou Darinku (†4), kterou našli v pondělí v domě v České Lípě - Svárově mrtvou, opravdu zavraždila její matka Denisa N. (24). Státní zastupitelství ve čtvrtek prolomilo hradbu mlčení a sdělilo, že žena bestie už je ve vazbě.

Blesk se včera vydal po jejích stopách. V domě v Plynárenské ulici, kde žila jako dítě, si na ni místní už příliš nepamatovali. „Nebydlí tu už deset let, ale pořád jím sem ještě chodí pošta,“ řekla současná majitelka domku. Stejně tak hovořili i v hotelu, kde občas pomáhala své matce -servírce. Ani tam se prý už ale léta neukázala. Jak Blesk zjistil, Denisina matka Lenka Š., Darinčina babička, se odstěhovala a žije v Ostravě.

Roztomilá holčička

Denisa s Darinkou bydlela v panelovém domě na sídlišti Sever. Byt patřil Darinčině otci Tomášovi K. (29), který jej na ni nechal přepsat. „Bydlel tu původně sám. Pak jim ho přenechal. Ale chodil sem za nimi pravidelně, naposledy tu byl na Silvestra. Co vím, vycházeli spolu dobře,“ řekla sousedka Jana Burešová. „Ta holčička byla roztomilá, hrozně upovídaná,“ dodala. Podle ní i podle dalších známých nebyly mezi matkou a otcem Darinky žádné dramatické spory.

Chlast a drogy

„Každopádně je vina u ní. Nevedla slušný život. Fetovala a chlastala. I různé feťáky si tahala domů,“ tvrdí lidé z jejího okolí. Někteří se zamýšlejí nad tím, zda něco nezanedbala sociálka.  Blesk chtěl proto vědět, zda sociální pracovníci rodinu sledovali, ti se ale vyjádřit odmítli. „Jsme vázáni mlčenlivostí,“ uvedla mluvčí Městského úřadu v České Lípě Kristýna Brožová.

Žena je ve vazbě

Co se přesně v pondělí v podvečer v domě ve Svárově, kde žil Darinčin otec Tomáš K., odehrálo, dál zůstává tajemstvím. Není jasné ani to, proč tam Denisa s Darinkou přišla. Podle informací Blesku nebyl Darinčin otec v tu dobu doma. Když přišel, našel je už obě v krvi. Holčička měla proříznuté hrdlo, její matka hluboko pořezaná zápěstí. „Žena byla obviněna. Soud ji dnes poslal do vazby,“ potvrdil včera krajský státní zástupce Martin Tvrdík.

chutnamandarinka ( 19. února 2013 14:05 )

nařídit zákon, aby pracovali? pche blbost, smrt za smrt, to co se poslední dobou děje je neskutečné, stydím se za tenhle stát a za tyhle směšné tresty, pak to vypadá jak vypadá a každý jde s klidem do kriminálu na pár let.

dobrotka ( 17. února 2013 14:04 )

Jenom jeste dodam, ze po nekolika hodinovem "hadani" bylo vsech 12 porotcu jednomyslne PROTI rozsudku smrti. Rovnez nejsem za trest smrti. Jenomze vrazdy se dit budou, at uz trest smrti existuje, nebo ne. Trest smrti a strach z jeho provedeni nikomu nezabrani ve vrazdeni. Ovsem vuci temto lidem, odsouzenym za vrazdu na dozivoti, bych naridila takovy zakon, ze by MUSELI pracovat a svuj pobyt v zarizeni si platit ze sveho!

dobrotka ( 17. února 2013 13:47 )

nejakaaa - Ano v USA i Kanade se sestavuje tzv. Porota z lidu. Nejznamejsim prikladem je film 12 rozhnevanych muzu - kde hral i Jiri Voskovec. 11 z porotcu bylo pro trest smrti a jeden ne. S touto porotou v prubehu zasedani nesmi nikdo zvenci prijit do styku. Jsou uplne odrezani od okolniho sveta, aby nebyli vystaveni jakemukoli ovlivnovani. Ten film by mel byt povinny http://www.csfd.cz/film/6178-dvanact-rozhnevanych-muzu/

nejkaaaa ( 16. února 2013 00:10 )

Si trochu nerozumíme, přesto děkuju za názor k zamyšlení..Jde o to, že trest smrti je pro stát potažmo tedy nás drahý špás.Víte, v Americe kde v některých státech trest smrti je to vypadá tak, že porota je složená z lidí "venku", např dělník, učitel apod jejich třeba 12(nepřesné) ti rozhodnou. Umíte si sebe u toho představit?Já ne.Celá příprava je velmi složitá a u popravy musí být opět porota složená zase z civilních, je to kvůli svědectví.Opravdu přečtěte si to, jsou tam i zpovědi všech těch co u toho byli.Každý tvrdil, že i když měli před sebou hajzla, kdo jim dal to právo ho zabít. Proto se od trestu odstupuje. Nemůžeme chtít společnost ideální, ta neexistuje. Je to nadlouho se tady rozepisovat.Jinak volat po krvi a umět jí pak utřít..to nedokáže každý.A většina názorů tady je plácání do vody a určitá úleva emoce, chápu, ale to nezmění fakt,že u trestu nelze použít restart a proto někteří vězni na něj čekají desítky let. Bylo mnoho kauz,omylů a bohužek i u nás v ČR..Tak jako tak..Vezměte jen do úvahy to, jak dneska soudci soudí..Psala jsem to už,že kvituju pro těžké zločince galeje, třeba doživotní, chleba,voda, téměř žádné právo (pravidelná strava, zábava, návštěvy) Vidíme sami, co amnestie ukázala,většina se prostě změnit k lepšímu neumí, přestože šanci dostali.

rolpa ( 15. února 2013 22:55 )

Divate se na to jak by jste se vy dokazal vyhnout obvineni a mate na mysli jak jednoduche je zahladit stopy po svem zlocinu a stat se tak nevinnym.Jste najivni ve svem jednostrannem mysleni o zlocinu a jeho objasneni profesionalnim vysetrovanim a zjistovanim dalsich jinych dukazu.Prakticky vsichni odsouzeni vrahove a nasledne potrestani vezenim by dostali trest smrti spravedlive misto vezeni a ani v jednom pripade by nebylo pochyb.Nebo si myslite ze odsouzeny vrah prestava byt vrahem jen proto ze ma dostat trest smrti?

Zobrazit celou diskusi