Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Fischer dluží 8 milionů za kampaň! Doktor Pirk: Je ve svízelné situaci a má z voleb trauma

Doktor Pirk se vyjádřil k dluhům neúspěšného prezidentského kandidáta Jana Fischera
Doktor Pirk se vyjádřil k dluhům neúspěšného prezidentského kandidáta Jana Fischera  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, David Malík)
Autor: simao, INT - 
14. února 2013
18:59

Pro Jana Fischera to rozhodně není lehká situace. Vyšlo totiž najevo, že neúspěšný prezidentský kandidát stále ještě dluží až 8 milionů za kampaň. A sponzoři s placením váhají. Šéf jeho volebního týmu, doktor Jan Pirk, si myslí, že je Fischer ve svízelné situaci. A že si z voleb odnáší Fischer psychické trauma!

Jan Fischer ve volbách vyhořel, nedostal se ani do 2. kola. I když se nyní navenek snaží působit vyrovnaně a říká, že i s touto variantou musel počítat, jeden z jeho významných podporovatelů, doktor Jan Pirk, si myslí něco trochu jiného.

Traumatizovaný Fischer

"Pan Fischer do voleb investoval nejvíc vlastních peněz, obětoval tomu kariéru, vzdal se v Londýně velmi dobře placeného místa viceprezidenta evropské banky pro obnovu a rozvoj. Myslím, že si z voleb odnáší psychické trauma, že to neustál," řekl Pirk v rozhovoru pro MF Dnes.

Fischer si však z voleb odnáší ještě jednu věc - nasekal si dluhy za kampaň a sponzoři se nemají k jejich uhrazení. Podle MF se vyšplhaly až do výše osmi milionů korun.

"Je ve svízelné situaci, ale jasně řekl, že peníze sežene a vše splatí. Během několika dnů to bude jasné," dodává doktor Pirk. Na financování prý sám vliv neměl, ačkoli byl předsedou Fischerova volebního výboru.

"Volební výbor měl za úkol dohlížet na transparentní financování volební kampaně. Nebylo naším úkolem řídit kampaň a říkat, co se má udělat. My jsme hlídali, aby peníze, které přišly, byly použity správně a transparentně na volební kampaň," objasňuje svou roli Pirk.

Stále prý zbývá doplatit vysoká částka

Jenže peněz nepřišlo od sponzorů dostatek. Pirk přiznává, že Fischerovi ještě zbývá uhradit ještě "poměrně vysoká částka". "Věci související s provozem kanceláře jsou už vypořádané, ale zbývá ještě doplatit reklama," dodává Pirk. Jenže právě reklama je výraznou položkou v kampani, zvlášť když Fischer měl tolik billboardů...

Co s touhle situací udělat, promyslí Fischer na dovolené v USA. Že si potřebuje nutně po volebním maratonu oddechnout, potvrzuje i Pirk. "Musí si nyní odpočnout a dát se dohromady," řekl o "traumatizovaném" Fischerovi.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

andrysovic ( 18. února 2013 10:58 )

Chudáček Fišer,kde vzal na dovolenou v Americe,když má tak velký dluh,tak ať si hodí mašli a bude pokoj.Jsou to všichni lumpové a darebáci,zlodějí je slabé slovo.

deratizator ( 15. února 2013 18:44 )

A jak to souvisí s tím v článku? Že Fišer musí zatáhnout sekeru a Pirk a ostatní z jeho volebního výboru, nebo čeho jsou v tom taky, i dyž se Pirk tváří že nee.

picpa ( 15. února 2013 16:32 )

Kmotři, Janek Kroupa a televize Nova chtějí poškodit Bártu a véčka! Proč? Protože z nich mají strach - Bárta třeba teď organizuje spolupráci s Holešovskou výzvou a to by mohlo mocipány hodně bolet!!!!

jity ( 15. února 2013 15:28 )

Na ODS a Kalouska si Kroupa netroufne.

olda1 ( 15. února 2013 15:13 )

POLITIKA JE JENOM PRO SILNÝ OSOBNOSTI... hmmm, hmmm, je velive zajímavé, že 14 dní před volebním sjezdem VV, se rozhodla TV Nova a Janek Kroupa, že mediálně odstartují staronovou, několikrát propíranou médii KAUZU proti VV? Koho to dnes jěstě zajímá, když VŠE bylo již několikrát medializováno? NENÍ TO NÁHODOU TAK, ŽE JE TŘEBA ODVÉST POZORNOST MÉDIÍ OD PROBLÉMŮ VLÁDY???? ( Krize v ODS, problémy Kaloska, .... Je to velice zvláštní...

Zobrazit celou diskusi