Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tisíce opilých Dánů v Praze: Přijíždí za levným alkoholem, zničili hotel a poprali se!

Praha zahraniční turisty láká, když však "přeberou", dopadne to občas jako v říjnu na Staroměstském náměstí
Praha zahraniční turisty láká, když však "přeberou", dopadne to občas jako v říjnu na Staroměstském náměstí  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: simao, ČTK - 
13. února 2013
19:34

"Propařené" noci, litry vypitého alkoholu, ranní bolehlavy, ale také škody za deseti tisíce, bitky a zranění... Tak vypadají noční tahy mladých Dánů, kterých je v Praze nezvyklé množství. Do české metropole je nalákala akce cestovních kanceláří na levné zimní prázdniny.

Dánští studenti si vyrazili do Prahy ve velkém, na zimních prázdninách v metropoli je jich odhadem až 10 tisíc. Může za to akční nabídka některých cestovek, které Prahu doporučují kvůli levnému alkoholu i ubytování.

Jenže Dánové s sebou přivezli i výtržnosti - škodu za více než 100 tisíc korun způsobili podle policie dánští studenti, kteří poničili v noci na dnešek vybavení hotelu ve Vladivostocké ulici v Praze. A to hned ve třiceti pokojích.

"S největší pravděpodobností však bude škoda uhrazena z kaucí, které při příjezdu cizinci skládali, a hotelu tak škodu kompenzují tímto způsobem," informovala pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Bitka kvůli slečně?

V jiném hotelu v Milevské ulici se pak další studenti poprali mezi sebou a jeden z nich musel být převezen s těžšími zraněními do nemocnice na ošetření.

Jeden Dán napadl druhého s nožem a teleskopickým obuškem v ruce, poté utekl a policie po něm pátrá. "Vše začalo kvůli dívce, která s nimi bydlela na pokoji," dodala mluvčí. Při potyčce opět vznikla hmotná škoda ve výši několika desítek tisíc korun.

Opilý Dán (17) hodil popelnici do výlohy

Již v úterý brzy ráno přitom zadrželi policisté v Krakovské ulici sedmnáctiletého Dána, který prý hodil popelnici do jedné z výloh a poté se dokonce údajně napadl zasahujícího policistu. Dechová zkouška u mladíka prokázala téměř dvě promile alkoholu.

Pil tedy nejspíš opravdu "jako Dán". A mnoho dalších krajanů se českým alkoholem napájí podobně - mnohdy prostě tolik, kolik vydrží. V Praze je pro ně zkrátka blaze.

itartas ( 14. února 2013 08:24 )

pozor, co to tady padá za nesmysly, samozřejmě nadarmo se neříká chlastat jak Dán! Ale Turci převlečení za Němce a za jinej Balkán? Snad, možná ovšem až po řecké hranice...ovšem Řek by se se za Němce nikdy nepřevlíkl ani nevydával. A Dánská mládež jsou to dobytci.

zodiak ( 14. února 2013 01:03 )

Bydlim v DK uz 40 let. Byl jsem majitelem CK 15 let. NIKDY jsem nemel a nechtel danske studenty. Zaprve, vse chteji levne, pokud mozno zadarmo. Je to chyba prazskych hotelu a agentu ktere nebudu jmenovat, ale "zakaznik za kazdou cenu" Zadruhe mne se osobne dotyka, jakou neuctu, nerespekt deti ze skandinavskych zemi maji k byvalemu vychodnimu bloku. Nedovedu si predstavit ze by ceska omladina - ktera absolutne neni svatouskovska - se chovala jako s prominutim dobytek Nejhori je, ze ucitele casto zaviraji oci jsou benevolentni. Vadi mne to! A moc me mrzi, ze si cesti "hotelieri" musi vydelavat takovymto zppusobem. Napriklad, tady kdyz chcete ubytovani tzv. vandrehjem - coz je vlastne turisticka ubytovna musite zaplatit za luzko cca 100 DK, pak a povleceni,priblizne stejna cena a muzete si uvarit ze svych prinesenych ci nakoupenych zasob snidani. Suma sumarum ceny z roky 2011 200 DK x 3.20 kc. Musi se zachovavt rad, to jest, zadny revy, vyhazovani lahvi po okoli, hulakani, drzost - tak to by asi tady neslo, zavolala by se policie, ktera je tady mimochodem velmi mirna, ale dostali by varovani a posleze vyhazov. Mam danskou st.prislusnost, ale jsem CECH a toto chovani rozhodne odsuzuju,mrzi me to, - nechci to rici na plnou hubu - ale je to presne to co si myslite! Jeste dodam, ze do tet zajimave severske zeme "vychodni blok" nejezdi, protoze ceny tady proste pro ceske kapsy nejsou a pokud, tak na jih. Za mnou leta letouci jezdi pratele, ale za mnou, nikoliv aby si tu kupovali predrazene hotely, o jidlu nemluve. Pardon, ze jsem se tak rozjel, ale ten clanek jak v I Dnes o v Blesku se mnou poradne zamaval.

perrova ( 14. února 2013 00:50 )

to jsou ale většinou za němce převlečený turci a jinej balkán

bundascz ( 13. února 2013 22:18 )

Báro miluji tě.

bara ( 13. února 2013 22:09 )

je to děs. Já podobně toto zažila na Malorce, Dánové a Němci - jsou to skutečně velká prasata... O Němcích to je známo, ono stačí vědět, na co "vlezou" na E 55 - to naši kluci by se jich štítili, ale Němcům to je jedno...

Zobrazit celou diskusi