Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ztracená Maddie na Novém Zélandě? Policie zveřejnila testy DNA!

Autor: psch, Čas.sk - 
13. února 2013
13:39

Téměř šest let trvá pátrání po ztracené Maddie McCann. Rodiče se nevzdávají. Nyní jim svitla naděje, když někdo spatřil holčičku, která Maddie jakoby z oka vypadla. Policie zveřejnila výsledky testů DNA.

Policie na Novém Zélandu odebrala vzorky DNA dvojnice Maddie. Testy, které britská policie dělala dokonce dvakrát, aby si byla jistá výsledkem, potvrdily, že děvčátko nalezené na Novém Zélandu není ztracená Maddie McCann.

Děvčátko, jehož DNA porovnávali s Maddie, jakoby jí z oka vypadlo. Děvče má prý stejnou deformaci duhovky jako Maddie. Hnědá skvrna v jejích zelených očích je od začátku pátrání důležitým poznávacím znamením.

"Dvojče" Maddie poprvé viděli na Silvestra. Obchodníkům v turistické oblasti Queensland na Jižním ostrově se zdál podezřelý jeden z nakupujících, který měl malé děvče s sebou.

Rodiče děvčátka nakonec souhlasili s testy DNA. „Pošleme britské policii profil DNA, aby ho porovnali s vzorkem McCannových. na výsledky budeme chvíli čekat,“ řekl detektiv Kallum Croudis.

Pohřešovaná od roku 2007

Maddie zmizela v roce 2007 z prázdninového resortu Praia da Luz v Portugalsku, když byli její rodiče Kate a Gerry na večeři s přáteli a nechali ji v hotelovém pokoji s jejími sourozenci samotnou. Přestože děti pravidelně kontrolovali, únoscům se podařilo děvčátka zmocnit.

doktorka6 ( 13. února 2013 17:34 )

Že o tom napsali knihu, to chápu. Je to jedna z metod jak se vyrovnat s tím, že se její tělo nenašlo. Nejistota kde dítě je je pro rodiče mnohem horší, než když se později najde mrtvé...bohužel. Tak že to rozhodně není o kšeftu, ale také to je možnost jak o svém případu dát vědět široké veřejnosti...

mattysek91 ( 13. února 2013 15:55 )

Ztratilo se jim dítě, tak proč o tom nenapsat knihu ať na tom aspoň vydělají. Jsem soucitná, ale tohle nepochopím.

peterwilliams ( 13. února 2013 15:36 )

e.44 tak to s tebou plně souhlasím!! být to v Britanii ,tak by tomu rodiče neunikli !!!

kdoasi ( 13. února 2013 14:37 )

kdoasi ( 13. února 2013 14:37 )

Kdyby sis změnila jedno písmenko v nicku,skoro si myslím,že naháníš klienty

Zobrazit celou diskusi