Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dva roky věznil, týral a znásilňoval schizofreničku: Dostal 12 let, je ale na útěku

Odsouzený Michal Horvát, který týral a znásilňoval schizofreničku
Odsouzený Michal Horvát, který týral a znásilňoval schizofreničku  (Autor: Policie ČR)
Autor: simao, ČTK - 
13. února 2013
07:03

Mnohonásobný recidivista z Litvínova dostal 12 let za to, že věznil, brutálně mlátil a znásilňoval schizofreničku! A to po dlouhé dva roky. Navíc na ní vydělával peníze. Dostat Michala Horváta do vězení však bude pořádný oříšek. Je totiž momentálně na útěku. Neznámo kde.

Nejprve si ženu přivedl v roce 2009 domů jako svou přítelkyni, jenže pak jí udělal ze života peklo. Dva roky schizofrenickou čtyřicátnici věznil, týral a znásilňoval, z bankomatů pak vybíral její invalidní důchod a na její doklady si zřídil několik půjček.

Nešlo mu však jen o peníze, ale i o děsivé násilnosti. Týrání nemocné ženy mělo mnoho podob - od kopání, mlácení a znásilňování s nožem v ruce až po ledové sprchy, polévání hlavy vroucí vodou, nebo nucení k pojídání jeho exkrementů...

Rodina o tom prý věděla, nezasáhla

Od bestie utrpěla žena četná zranění, včetně několika vyražených zubů, zlomených žeber a předloktí a přeražené dolní čelisti. Lékařské péče se jí však nedostalo. Musela spát na zemi nebo v mrazu na balkoně, trpěla hladem. Trýznitel jí dával většinou jedno jídlo denně, někdy jen polévku zalitou vodou z kohoutku. A když nebyl nikdo doma, byla svázaná provazem.

Děsivé je na tom i to, že rodina zrůdného Michala Horváta o všem věděla. Ženu však prý považovali za prostitutku, tak to nehlásili. V lednu 2011 však objevili zuboženou ženu policisté, když přijeli řešit bitku mezi Horvátem a jeho bratrem.

Tyran na útěku

Tyranovi, který byl již dříve zhruba desetkrát soudně trestán třeba za ublížení na zdraví, či loupež, potvrdil dnes Vrchní soud v Praze nejvyšší možný trest - rozsudek na 12 let vězení. Soudce tak zamítl odvolání Horvátova zástupce, který pro svého klienta požadoval šestiletý trest. 

Trest si má Horvát odpykat v nejpřísnějším typu věznice. Jenže pobývá neznámo kde. A patrně mimo území Česka. Pokud by se však do země vrátil, mohl by jeho zástupce navrhnout zrušení odsuzujícího rozsudku a soud by pak musel celou věc projednat znovu v Horvátově přítomnosti.

chrodyha ( 3. března 2013 04:43 )

Tábor Lety by měl být obnoven; žádný prasečák, žádný památník, ale tábor pro hnědý, s pořádnou plynovkou a krematoriem, ubikace bych vynechal - smrděj a jsou moc vidět. Nenávidím cikánskou rasu.

babicovyjedy ( 3. března 2013 03:53 )

koukam ze cikansky aktivista hofihofi se tady narychlo Blesknul

hofihofi ( 3. března 2013 03:15 )

Vsechno co tu pises je neuveritelna lez a ty sam si vymyslis neuveritelna obvineni,a presne rekni kde jsi vzal ty pdklady tech procent, vymyslel sis je. To same o jidle a incestu, jen abys je pospinil, nioc o nich nevis, jen je lzibve obvinujes. Tak sam jsi daleko horsi nez oni.

hofihofi ( 3. března 2013 03:11 )

Vypada tak, ale ne kazdej snedej musi byt cikan.

hofihofi ( 3. března 2013 03:10 )

Kdyz ses nikam nedival, tak jak muzes uvadet udaje presne, pak jsi jen lhar a rasista, a prasivej jsi sam, pak se nediv, kdyz si lidi jako ty vymysleji na cikany veci co se nestaly, treba jen kdyz ten kluk spadl ze schodu a svedl to na cikany, a jeste jsem nevidel cikana, co by udelal milionove a miliardove podvody, to delaji bili panacku jako ses ty. A nevycucavej si z rasizmu obvineni, ktere nejsou, podloz je, rasisticky rvat dovede kazdej hlupak.

Zobrazit celou diskusi