Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zámeček ve Statenicích zachvátil požár: Uhořel člověk! Bezdomovec?

Autor: simao, ČTK - 
12. února 2013
11:03

Noční oblohu ozářily plameny, zachvátily část zámečku ve Statenicích u Prahy. Požár si připsal nejen škody na majetku, ale i lidský život. Podle policie mohlo jít o bezdomovce, který v zámeckém areálu přespával.

Příčinu vzniku požáru ve Statenicích u Prahy nyní vyšetřují hasiči a policisté. Podle starosty Jana Sládka hořelo v jednom z objektů v areálu zámku, který byl obývaný zhruba do 50. let.

V současnosti je areál relativně volně přístupný, byť patří soukromé italské firmě. A tak v něm patrně přespávali bezdomovci. Právě jeden z nich je možná jedinou obětí nočního požáru, uvedl policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. S tím však starosta obce nesouhlasí: "Já si nemyslím, že by tam přespávali bezdomovci, protože jsme tady letos žádného nezaregistrovali," řekl ČTK Sládek. 

Totožnost mrtvého zatím není známá, hasiči jej našli asi půl hodiny po začátku zásahu. Poskytli mu základní první pomoc a předali ho záchranářům, později ale muž zemřel v sanitce.

Samotnou historickou hlavní budovu zámku oheň nezasáhl. Podle mluvčí středočeských hasičů Lenky Kostkové vypukl požár před 4:00. Vyrazilo k němu pět středočeských hasičských jednotek, kterým pomáhaly tři cisterny pražských hasičů.

Hasiči museli zasahovat v dýchací technice, oheň dostali pod kontrolu po více než třech hodinách. Během dopoledne pak probíhalo dohašování a rozebírání střešní konstrukce. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslená na 300 tisíc.

peterwilliams ( 12. února 2013 15:25 )

 aspon se nemusí trápit ,shánět kabely .ničit bezpečnostní zařízení u signalizace atd .. a vykrádat urny ...na hřbitovech

Zobrazit celou diskusi