Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž se chtěl zabít kvůli problémům v rodině: Zapálil dva domy, jeden lehl popelem

Muž chtěl rodinné potíže vyřešit sebevraždou, zapálil dva domy, jeden lehl popelem.
Muž chtěl rodinné potíže vyřešit sebevraždou, zapálil dva domy, jeden lehl popelem.  (Autor: HZS Olomouckého kraje)
Autor: ČTK, psch - 
11. února 2013
23:30

VIDEO | Problémy v rodině chtěl muž ze Šumperska vyřešit sebevraždou. Zapálil proto dva domy, nejspíš doufal, že uhoří a zároveň se pomstí. Sousedům se ho ale podařilo zachránit, škoda na domech je za víc než milion.

V Líšnici u Mohelnice na Šumpersku zasáhl požár dva domy. Při požáru byl jeden člověk zraněn, skončil v péči lékařů. Škoda je odhadována na 1,1 milionu korun. Jeden z domů požár zcela zničil. Na místě zasahovalo více než sedm hasičských jednotek.

Domy spolu nebyly propojeny. "Příčina vzniku požáru podle našeho vyšetřovatele byla stanovena jako úmyslné založení. Šetřením bylo nalezeno několik ohnisek na různých místech," uvedl mluvčí hasičů mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

V prvním domě hořely ve dvou místnostech matrace, které hasiči vynesli z domu a poté objekt ochladili a odvětrali, dům však zůstal zakouřený. Složitější situaci měli hasiči u druhého objektu, který byl z části užíván k hospodářským účelům a v půdním prostoru bylo uskladněné seno a sláma.

Podle neoficiálních informací ČTK mohou být za požárem rodinné spory. Policie však informace o úmyslu zatím nemá.

Při požáru se jeden muž zranil. "Spoluobčané před naším příjezdem z jednoho z hořících domů vynesli zraněného muže, který se nadýchal nebezpečných zplodin hoření. Hasiči mu ihned podali kyslík a poté jej předali do péče zdravotnické záchranné služby," doplnil Hošák. Podle náměstka ředitele krajské záchranné služby Jana Weinberga bylo muži osmapadesát let; byl převezen do olomoucké fakultní nemocnice.

pgga ( 12. února 2013 06:30 )

Hruza.... ta hudba k video. are you kidding me? How low......

peterwilliams ( 12. února 2013 06:19 )

nebyl to Tomáš Přib.???

anka ( 12. února 2013 00:04 )

v nekterych lidech je tolik zloby, nenavisti...

Zobrazit celou diskusi