Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rezignující papež Benedikt XVI.: Tajemný vzkaz z Twitteru

Autor: psch, INT - 
12. února 2013
06:30

Celý svět v pondělí šokovala zpráva o rezignaci papeže Benedikta XVI. Prý se cítí slabý, v úřadu skončí 28. února. Co je ale doopravdy za jeho odchodem? Otazníky vyvolává jeho poslední příspěvek na Twitteru.

„We must trust in the mighty power of God’s mercy. We are all sinners, but His grace transforms us and makes us new,“ napsal papež v příspěvku na svůj twitterový profil.

V překladu to znamená: „Musíme věřit v mocnou sílu Božího odpuštění. Všichni jsme hříšníci, ale jeho milost nás mění a dělá z nás nové lidi.“ Co tím papež Benedikt XVI. myslel ale nikdo neví, z Vatikánu nepřišlo žádné oficiální vyjádření.

Tajemný vzkaz vyvolává ve světě řadu otázek Tajemný vzkaz vyvolává ve světě řadu otázek | Twitter

Vzkaz, který papež Benedikt XVI., vlastním jménem Joseph Ratzinger, napsal na svůj twitterový profil, kde má asi milion a půl fanoušků, vyvolává řadu otázek. Lidé se ptají především na to, jestli za jeho odchodem je opravdu únava a ne provinilý pocit kvůli jeho dřívějším skandálům.

Podle některých se začíná vyplňovat tzv. Proroctví o posledním papeži, spekuluje se i o příchodu apokalypsy. Poselství pro posledního papeže zní: „Petr Římský, který nasytí své ovce během mnohých utrpení. Až ta skončí, město sedmi kopců bude zničeno a hrozivý soudce bude soudit jeho lid. Konec.“

A kdo vlastně převezme úřad po Benediktovi XVI.? Očekává se, že by nový papež mohl pocházet z Jižní Ameriky, kde žije asi polovina všech věřících katolíků, nebo dokonce z Afriky. Bude příští hlava církve černé pleti?

handgood ( 12. února 2013 15:53 )

„Musíme věřit v mocnou sílu Božího odpuštění. Všichni jsme hříšníci, ale jeho milost nás mění a dělá z nás nové lidi.“ Tak tyhle slova trápí přispívatele do Twitteru? Kdyby si zopakoval modlitbu Otče náš, nebo Vyznání víry, nemusel by se takhle ptát. Jsou to základní pilíře víry. Víra v Boha a jeho lásku, to znamená také odpuštění. Těžko se to dá vysvětlovat ateistům a odpurcům církve, který vidí jen špatnosti některých jejich členů. Zalistujte si v Bibli o zničení Sodomy, jak Abrahám smlouval s Bohem, aby ji nezničil.

katkatt ( 12. února 2013 12:47 )

Nech si spytuje svedomie dedo. Ale najprv nám vrátit Bezáka do Trnavy. Som rada že rezignuje.

kalnormin1 ( 12. února 2013 11:39 )

Jako většina starých lidí očekává papež svůj konec. Sám usoudil, že nemůže na to dál stačit a uvolní místo jinému, mladšímu a schopnému. Navíc asi taky nemá čisté svědomí z minulosti, ale kdoví pravý důvod......

icestamuzebytcil ( 12. února 2013 10:07 )

Ale tak by to taky mělo být. Církev prezentuje Boha po svém. Takhle to vypadá, že Bůh schvaluje války, vyvražďování (Jan 13:35 - Podle toho všichni poznají, že jste moji učedníci, budete-li mít lásku jedni k druhým.), politickou sféru (Ježíš odmítl být králem Židů, vyzýval pouze k poslouchání "césara"). Nikde v Bibli není, že kněz se nesmí oženit, natož popis církevních postů. Taky sám Ježíš říkal, že nikoho jeho učedníci nemají nazývat Otcem (Matouš 23:9) - proč teda Svatý Otec? Církev dělá Bohu a víře ostudu a překáží v cestě k Bohu... Dřív vyučovala v latině, aby prostí lidé nerozuměli. Dnes využívá jiných metod, ale výsledek je stejný.

kogonerka ( 12. února 2013 09:53 )

 Zkoušeli jste již TEST SMRTI? http://www.dyingtest.com/?stranka=6

Zobrazit celou diskusi