Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Elitní parašutista má na krku vydírání: Vyhrožoval dlužníkům likvidací, požadoval i sex

Autor: Slávka Červená - 
11. února 2013
22:59

Svých zálib - fitness, skydivingu a dalších adrenalinových sportů se musel od října vzdát Petr Šťastný (46), známý pod přezdívkou Happy. Člen Slováckého aeroklubu v Kunovicích na Slovácku, známý parašutista, který má na kontě víc než 4500 seskoků, byl obžalován z vydírání.

Desítky přátel z celé republiky, kteří se scházeli v paracentru OK Boogie v Kunovicích tak šokoval. Před senátem Okresního soudu v Uherském Hradišti dnes vypovídal více než šest hodin. Podle obžaloby půjčoval lidem peníze, navyšoval splátky, sepisoval směnky a když nespláceli, vydíral je a vyhrožoval jim.

Petru Poláškovi (36) se zcela změnil život. Od roku 2005 do loňska ho měl Śťastný připravit o 3,4 miliony! Půjčil si 20 tisíc. Když je nestihl vrátit, byla sepsána směnka na 50 tisíc.

Vyhrožoval fyzickou likviací a odvezením do Ruska

„Těch 20 tisíc jsem potřeboval na vyřízení stavebního povolení na stavbu rodinného domku. Jenže známý – Šťastného komplic, nestihl včas vyřídit hypotéku. A tak to začalo. Směnky, vyhrožování odvezením do Ruska, fyzickou likvidací mě, sestře, dětem i matce. Dohromady jsem mu už dal 3,4 milionu,“ řekl Blesku nejvíce poškozený Polášek (38).

On a příbuzní si vyřídili tři hypotéky na dům a z těch peníze Šťastnému údajně dávali. „Když jsem mu peníze donesl, nechtěl mi dát žádný doklad. Křičel, ať vypadnu. Směnek vrátil jen několik. Dvakrát jsem byl kvůli tomu na policii, ale nic s tím nedělali. Rodina je teď astronomicky zadlužená,“ pokračoval.

Požadoval sex, vydíral videozáznamem

Ženu, jejíž přítel si půjčil 80 tisíc, přiměl podepsat směnku na 100 tisíc. Vyhrožoval, že ji zavleče do bordelu. Další žena (32) si půjčila 50 tisíc a měla vrátit o 15 více. Když to nesplnila, měl ji Šťastný podle žalobce přimět, aby platila sexem. Sex poskytovala jemu i dalším mužům. Poté ji vydíral kompromitujícím videem.

Štastný včera vše popřel. „Nic z toho není pravda. Nikdy jsem Poláškovi, který si ode mě půjčil do milionu korun, nevyhrožoval likvidací, nikomu neublížil a nikoho nevydíral. Byl to ryze občanko právní vztah,“ tvrdil. „Vztah s dotyčnou ženou jsem měl, ale ten vůbec nesouvisel s půjčkou,“ dodal. Nedokázal ale vysvětlit, proč u něj byly nalezeny směnky, které byly podle jeho slov již zaplaceny. Líčení bude pokračovat v březnu.

alex0800 ( 20. března 2013 08:53 )

Prodat do jihoamerického gay nevěstince, ať ví, jak je příjemné někomu poskytovat sex pod násilím.. A pak ho poslat do české basy plné nepřizpůsobivých.. Ti mu tu pr.del tak protáhnout, že to skončí radši sám.. ;-) Vtip je jedna věc, ale takoví lidé by neměli chodit po ulicích..

zadnice ( 12. února 2013 10:16 )

Postupovat tvrdě a napravit co policie zanedbala!!!

Zobrazit celou diskusi