Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ztraceného běžkaře našli záchranáři na Vsetínsku v korytě potoka

Běžkař se už domů nevrátil... Nalezli ho promrzlého v korytě potoka. Muž naštěstí přežil. (ilustrační foto)
Běžkař se už domů nevrátil... Nalezli ho promrzlého v korytě potoka. Muž naštěstí přežil. (ilustrační foto)  (Autor: Blesk - Beránek Michal)
Autor: ČTK, tis - 
10. února 2013
18:50

Pět desítek lidí hledalo v noci na dnešek na Vsetínsku jednapadesátiletého muže, který zabloudil v mlze na běžkách. Záchranáři silně podchlazeného běžkaře našli až několika hodinách pátrání v korytě Pulčínského potoka. 

Pohřešování muže oznámila v sobotu kolem 21:30 manželka s tím, že muž vyrazil na běžky z Pulčína do Zděchova, kde bydlí. Ženě volal z mobilního telefonu, že se ztratil, ale že prý bez problémů dojde. Když se však nevrátil ani po hodině, kontaktovala žena policii, která zorganizovala pátrací akci.

Kromě policistů se do ní zapojili i hasiči, horská služba i místní lidé. "Silně podchlazeného muže se tak podařilo najít po třetí hodině ráno v korytě Pulčínského potoka," uvedla vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková s tím, že podchlazeného a promáčeného běžkaře odvezla záchranná služba do nemocnice.

Podle velitele pátrací akce, vedoucího vsetínského obvodního oddělení policie Iva Nováka, patří všem lidem, kteří se do pátrání zapojili velké poděkování. "Běžkaři nepochybně zachránili život," uzavřela Javorková.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

peterwilliams ( 11. února 2013 05:55 )

 proč dement za šera leze do hor...

Zobrazit celou diskusi