Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Muž se vloupal do 47 stodol a kůlen: Nakradl věci v hodnotě 1 milonu!

Muž loupil nejčastěji v hospodářských budovách. (ilustrační foto)
Muž loupil nejčastěji v hospodářských budovách. (ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, tis - 
10. února 2013
15:08

Policie zadržela devětatřicetiletého muže, který se podle ní vloupal do 47 hospodářských objektů. Většinou kradl různé elektrické stroje a s pomocí dalších dvou lidí je nejčastěji prodával v pražské zastavárně. Ukradl tak dohromady věci za milion korun.

Muž podle ní od dubna loňského roku nejčastěji kradl v Jihočeském a Středočeském kraji. Loupil ve stodolách nebo kůlnách a vybíral si objekty, které stály na kraji obcí.

Vyznačoval se tím, že skoro pokaždé postupoval stejně. "Většinou prostříhal oplocení a následně vniknul do objektu, kde kradl vše, co šlo zpeněžit. To znamená elektrické nářadí, křovinořezy, pily, svářečky, vrtačky, sněhovou frézu, sekačku, pohonné hmoty, kabely, jízdní kola, pneumatiky, dalekohledy, rybářské potřeby, ale také peníze v hotovosti, lyže, nadzemní nafukovací bazén či zahradní traktůrek," uvedla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Policisté muže zadrželi minulý týden v jedné obci na Příbramsku. Při domovních prohlídkách i kontrolách vybraných pražských zastaváren zajistili několik desítek kusů ukradeného věcí.

Kriminalisté muže obvinili z krádeže a z porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Stíhají jej vazebně. Další dva muže, kteří prý s prodejem kradených věcí pomáhali, jsou obviněni z přečinu podílnictví, řekla Uhlířová.

naidka ( 10. února 2013 17:56 )

To byl určitě prodavač od Mountfielda.

marie60 ( 10. února 2013 17:38 )

..madam a kdy to už nebude možné ?!? S tímhle otravujete už druhým rokem.

marie60 ( 10. února 2013 17:36 )

... a nebo hulvát, bohatý podnikatel.

ppadys13 ( 10. února 2013 17:24 )

strčsi ty hry do ***e

panasonic ( 10. února 2013 16:02 )

Zobrazit celou diskusi