Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

12letý chlapec letěl z Belgie do Španělska... sám a bez dokladů!

Chlapec letěl z Belgie do Španělska bez dokladů a nikdo si toho nevšiml! (ilustrační foto)
Chlapec letěl z Belgie do Španělska bez dokladů a nikdo si toho nevšiml! (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
10. února 2013
14:10

Dvanáctiletý belgický chlapec bez letenky a dokladů sám odletěl z Bruselu do jihošpanělské Málagy. Belgické a španělské úřady spolu s aerolinkami nyní šetří, jak se mu to mohlo podařit.

Chlapce si na letišti všiml španělský policista v sobotu ráno. Na dotaz, kde jsou jeho rodiče, hoch odpověděl, že se odbavují. Později se ale ukázalo, že přiletěl do Málagy sám a bez dokumentů.

"V tomto případu je mnoho otázek. Pokud dítě přiletělo do Málagy jedním z našich letů, tak bychom měli zjistit, jak se tam dostalo. Pokud se to stalo kvůli chybě, je důležité odhalit, kde k ní došlo," oznámila letecká společnost Jet Air, kterou hoch pro let do Španělska využil. Aerolinky a úřady zkoumají záznamy z bezpečnostních kamer, aby objasnily, jak dítě překonalo bezpečnostní prověrky na letišti a předletovou kontrolu na palubě stroje.

Chlapec byl pohřešován od čtvrtka, kdy jeho zmizení rodiče oznámili. Prozatím není známo, proč se rozhodl bez vědomí rodičů odcestovat do Španělska.

Loni v létě se obdobným způsobem podařilo bez letenky a pasu odletět jedenáctiletému chlapci z Anglie do Itálie. Případ tehdy vyvolal pozornost médií také kvůli tomu, že se věc odehrála krátce před začátkem olympijských her, kvůli nimž v zemi panovala přísnější bezpečnostní opatření.

anezka.dubova.1 ( 11. února 2013 11:19 )

Šikovný klučina www.durcr.cz

lillyli ( 11. února 2013 08:48 )

Zkrate, to jsi ty? Co jsi zase provedl?

lillyli ( 11. února 2013 08:48 )

jj, většinou je to na chvostu, tam je vždycky nějaké místečko!

dobrotka ( 10. února 2013 20:32 )

No, ono se v letadle vzdy najde volne mistecko. Staci, ze postaval v ulicce a kdyz uz vsichni pasazeri sedeli, tak si omrknul, kde je volno

dobrotka ( 10. února 2013 20:30 )

hlouposti?

Zobrazit celou diskusi