Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Matka zavražděné dívky (†15) už nevěří soudům: 18 let pro vraha Aničky je málo!

Autor: Ivana Žáková, mokk - 
9. února 2013
06:00

Mladička Anička (†15) zahynula rukou vraha,  její tělo shořelo v ohni. S dívenkou zemřel i její přítel. Matka Aničky, Andrea Bušová (42), věřila, že vrah dostane doživotí. Nestalo se tak. Naopak Klausova amnestie vrahovi trest snížila.

Do poslední chvíle matka věřila v doživotí. Nestalo se tak ani u Vrchního soudu v Olomouci, který Ladislavu Ďurišovi (24) potvrdil osmnáctiletý žalář za násilnou smrt dvou mladých lidí.

Pomohla ji víra

Matce mrtvé školačky pomohla těžké období překonat víra. Modlila se za to, aby vrah byl spravedlivě potrestán, přestože ona sama uznává trest život za život. Když ostravský krajský soud poslal  Ďuriše za dvojnásobnou vraždu na osmnáct let za katr, málem se zhroutila.

„Bála jsem se, že mu trest sníží, na druhé straně jsem stále věřila, že mu Vrchní soud přidá a odsoudí ho k doživotí. Vždyť osmnáct let se dává za jednu vraždu a on vzal život dvěma lidem,“ řekl Blesku rozhořčeně Andrea Bušová.

Zase ta amnestie

Nechápe ni to, že na vraha se vztahovala i amnestie prezidenta Klause. Kromě osmnáctiletého trestu si totiž měl Ďuriš ve vězení odpykat i další více než tři roky, a to za tři jiné zločiny. Dopustil se krádeže, loupeže a ohrožení pod vlivem návykové látky. Díky amnestii prezidenta mu však navíc přibude jen zhruba tři čtvrtě roku. Amnestie totiž dopadla na krádež a ohrožení pod vlivem návykové látky a výrazně tak snížila původní verdikt za loupež.  



peterwilliams ( 9. února 2013 18:45 )

aluman

karamela1 ( 9. února 2013 18:43 )

Blesk tam má nějak popletené fotky, druhá, třetí a čtvrtá patří k jinému případu - kdy vrah - jejich spolubydlící- ubodal dva mladé lidi v Praze v bytě.

saryka ( 9. února 2013 18:37 )

šmejde

saryka ( 9. února 2013 18:36 )

saryka ( 9. února 2013 18:33 )

Zobrazit celou diskusi