Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tady bydlí uprchlík Wolf: Jeho sousedka má strach, na barák jí načmárali kosočtverec

Autor: Ivana Žáková - 
10. února 2013
06:30

V neustálém strachu žije jedna ze sousedek (70) exposlance Petra Wolfa (52) z Ostravy-Petřkovic. Politik vyhýbá nástupu za mříže za dotační podvody, měl si odsedět 6 let. Když o něm na veřejnosti promluvila, na stěně baráku se jí objevil velký hanlivý červený kosočtverec.

„Vnuk se jej snažil hned setřít, ale sprej nejde úplně dolů. Jsem z toho pořád dost vyděšená, protože ten gauner mi vlezl do zahrady až pod okno a vstupní dveře. Žiju tady už padesát let a nic podobného se mi nestalo,“ přiznala Blesku Wolfova sousedka z Petřkovic, která se bojí zveřejnit i své jméno. Ze strachu si už pořídila vlčáka, aby ji chránil.

Vánoce strávil ve vile

Jak Blesku dále prozradila, není pravdou že Wolf zmizel už před Vánocemi, kdy měl nastoupit trest. „Na Vánoce tady s rodinou byl. Nechápu, proč mu policie nevzala pas. Jsem ale stejně přesvědčena, že neutekl a stále se ukrývá někde poblíž,“ pověděla dále sousedka.

Honosná vila v Petřovicích, kterou Wolfovi nově postavili asi před osmi lety, vypadá na první dojem opuštěně. Z komínu se nekouří, jsou ztažené rolety, na brance chybí klika i zvonek. Ze schránky, kterou zjevně někdo vybírá, zmizela jmenovka a také číslo popisné.

Dům neopustili

„Přijíždějí tam auty často až v noci, aby je nikdo neviděl. Brzy ráno jsou už pryč. Petra Wolfa jsem ale nezahlédla, pouze jeho syna a manželku,“ prozradila Blesku dále sousedka. Také Wolfova manželka Hana byla společně s mužem odsouzena ke tříleté podmínce a musí zaplatit milion korun, Wolf dokonce pět milionů.

Pokud by nezaplatili, hrozila by jim exekuce právě na rodinný dům v Ostravě-Petřkovicích. K obstavení majetku zatím soudce nemá důvod. Wolf požádal o splátkový kalendář a odsouzení manželé už začali peněžité tresty splácet. Celou částku by měl zaplatit do jednoho roku.

Jak další sousedé potvrdili, asi před měsícem a půl Wolfovi vynášeli z domu a stěhovali hodně věcí. Krátce předtím než exposlance viděli naposledy. O tom, že zmizení plánoval, svědčí i to, že ze svých účtů začal náhle stahovat a vybírat veškeré peníze. Bylo to krátce na to, když mu olomoucký Vrchní soud potvrdil šestiletý trest.

Kam zmizel?

Po Wolfovi stále pasou ostravští policisté ze speciálního pátracího týmu. Proslýchá se, že by exposlanec mohl zmizet do Dominikánské republiky. Mezinárodní ani evropský zatykač však na něj soud zatím nevydal. Wolf  se přitom oháněl dovoláním k Nejvyššímu soudu, což dosud neučinil.

Blesk na podivné praktiky Wolfa upozornil, už v roce 2008 ve spojitosti s podivnou krádeží jeho notebooku, v němž měl mj. mít i výhrůžné zprávy a dopisy, které jeho rodině údajně chodily. Vše ale nasvědčovalo tomu, že si počítač ukradl sám.

Dotační podvody

Podle soudu získala f irma manželů Wolfových UT 2002 od Ministerstva životního prostředí dotace na dva projekty v rámci programu na podporu vědy a výzkumu. Avšak na základě zkreslených a lživých  údajů. Manželé si např. nechali vyplatit 1,25 milionů za cesty spojené s projektem a v letech 2005 až 2007 postupně čerpali více než 11 miliónů korun. Tedy v době, kdy si postavili honosnou vilu.

 

peterwilliams ( 10. února 2013 19:22 )

brutal ( 10. února 2013 18:41 )

Kosočtverec a obdobnou přezdívku.

mnpv ( 10. února 2013 17:31 )

Ten nejspíš srká koktejly někde u moře v teploučku.

zamlzena ( 10. února 2013 17:11 )

chyba státu, že koupil draze levné pozemky. někdy také MHMP /Magistrát v Praze/ prodává levně městskou veřejnou zeleň. Asi ne ale kdekomu. NKU by měl asi hodně práce, ale nejdříve by měli poslanci odhlasovat lepší zákony a zrušit si imunitu. Neměli by se vymlouvat odříkáváním nějakých statí jako naposledy pí Peak. Je to projev špatně pojaté profese a svého postavení.

oldblue ( 10. února 2013 16:46 )

už jseš trapná...

Zobrazit celou diskusi