Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Brutální pomsta za rozchod: Roman polil Eriku benzínem a zapálil ji

Autor: ljš - 
9. února 2013
16:35

Nedokázal se smířit s rozvodem, a tak se rozhodl své bývalé ženě pomstít. Osmatřicetiletý Slovák Roman P. polil za bílého dne matku svých dvou dětí Eriku (38) benzínem a zapálil ji.

Obyvatelé slovenských Levic byli včera svědky hrůzného napadení. Roman P. před obchodem polil svou ženu Eriku technickým benzínem a zapálil ji. Šokovaní svědci se okamžitě snažili ženu uhasit. I přesto však utrpěla vážné popáleniny v oblasti hlavy a lékaři ji pak museli okamžitě operovat.

Roman zjevně nedokázal překonat rozvod s ženou, se kterou má sedmnáctiletého syna a pětiletou dcerku. "Slyšel jsem, jak paní křičí, abychom ji zachránili, tak jsem vyběhl na ulici a snažil jsem se ji uhasit. Přehodil jsem jí přes hlavu svou bundu, protože v těch místech hořela nejvíc," popsal serveru Čas.sk hrůznou událost Igor (46).

Neutíkal

Podle svědků se muž po svém činu ani nesnažil utéct. "Odešel vcelku v poklidu, ale zakrátko přijeli policisté a chytli ho," dodal Igor.

Prodavačkám z obchodu, před kterým se neštěstí odehrálo, se naskytl hrůzný pohled. Erice na hlavě vzplály půlmetrové plameny. "Hasit sněhem ji pomáhalo několik děvčat a pán, který rekonstruuje sousední obchod. Přinesli jsme jí vodu a židli, protože křičela bolestí a strachem," vypověděla jedna z prodavaček. "Byl to pro nás hrozný šok, protože ji známe. Křičel, že jí to udělal její bývalý," dodala.

Vyhrožoval

Rodiče popálené ženy nemohou Romanovi přijít na jméno. "Rozvedení byli sedm měsíců, ale i potom s ním měla peklo. Dokonce na něj asi před měsícem podala trestní oznámení, ale nic se s tím neudělalo," řekl Eričin otec Ivan Gajdoš. "Je to ďábel... Vyhrožoval, že jí zlomí vaz nebo rozpárá břicho," dodala její matka.

Erika byla vrtulníkem převezena do bratislavské nemocnice, kde musela být okamžitě operována. Utrpěla zranění na hlavě a obou rukou, je ale stabilizovaná a po operaci leží v umělém spánku. "Proti muži bylo zahájeno trestní stíhání pro ublížení na zdraví," řekla krajská policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině