Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Stíhaný poslanec Wolf se prý převlékl za strom a trápí ho datel! Stoklasu už policie má

Politici Stoklasa a Wolf: Po obou bylo vyhlášeno policejní pátrání. Zatímco Stoklasu už mají, Wolf stále uniká
Politici Stoklasa a Wolf: Po obou bylo vyhlášeno policejní pátrání. Zatímco Stoklasu už mají, Wolf stále uniká  (Autor: ČTK, Policie ČR)
Autor: simao, ČTK - 
8. února 2013
09:29

Jan Stoklasa - odsouzen na 4 roky. Petr Wolf - odsouzen na 6 let. Oba politiky z ČSSD však spojovalo to, že do vězení nenastoupili. Zatímco prvního jmenovaného již policie má, po Petru Wolfovi zatím pátrá marně. Z jeho telefonu však přišla novinářům neuvěřitelná zpráva! A pátrání po Wolfovi se mění v nevídanou frašku.

Situace kolem Petra Wolfa, který měl jít sedět na 6 let za jedenáctimilionový podvod s dotacemi, je komplikovaná. Wolf se zatím nikde "nezjevil". A již i policie začala pracovat s variantou, že utekl za hranice - jednou z vyšetřovacích verzí je prý Wolfův útěk do Karibiku.

Poslanec Wolf se vysmívá policii i veřejnosti?

Včera však přišla redaktorovi deníku Právo prazvláštní SMS. Z čísla, které patří právě Wolfovi. "Neutekl jsem, jak se všichni domnívají, ale používám jeden z důmyslných převleků inspektora Clouseaua. Tento převlek je tak důmyslný, že mě ani zatýkací družina neobjevila. Na četné dotazy vašich kolegů jsem nemohl odpovědět, neboť jsem v té době použil převlek stromu a místo rukou jsem měl větve. Bohužel se na mne ještě k tomu všemu uhnízdil datel, což, jistě uznáte, není nic příjemného."

Jak to pochopit? Jde snad o výsměch poslance, který jako stěhovavý "pták" ulétl do teplých krajin? Nebo se Wolf stále ještě, samozřejmě důkladně maskovaný, schovává před spravedlností kdesi v českých luzích a hájích?

Stoklasa: Chtěl jsem do vězení nastoupit, ale nešlo to

Ono ani pátrání po Stoklasovi však nebylo patrně zrovna dvakrát zvládnuté. Stoklasa podobizna se sice objevila na stránkách Policie ČR mezi pohřešovanými osobami a byl na něj vydán zatykač, reportérce TV Prima se však podařilo někdejšího moravskoslezského radního zastihnout přímo u něj doma.

Pohřešovaný ostravský politik, který má pozastavené členství v ČSSD, měl jít do vězení na 4 roky za úvěrové podvody ve výši 24 milionů Kč. Podal si však k soudu žádost na odklad nástupu do vězení - ze zdravotních důvodů.

"Já se nevyhýbám, do vězení chci nastoupit, ale nejde to," obhajoval se včera Stoklasa v rozhovoru pro MF Dnes. "Když jsem slyšel, že po mě policie pátrá, tak jsem se sbalil a otec mě večer odvezl do vazební věznice. Tam mi ale nějaký sloužící dozorčí přes telefon řekl, že nyní nemohu nastoupit, že mají službu jen od osmi do šestnácti hodin. Takže prý až zítra. Tak jsem jel zase domů," objasňoval Stoklasa.

O dalším pohřešovaném poslanci Wolfovi prý nic neví. A spojení s ním odmítá. Policie toklasu dnes zatkla v 8:15 na Havlíčkově nábřeží v Ostravě.

lysohlavek02 ( 17. března 2013 00:58 )

baramrdka-blitka

hrouzek ( 10. února 2013 09:55 )

 Nezlobte se na mne,ale k tomuto si musím přidat i já svůj názor.Vidím ve Wolfovi zase jen dalšího supa,který oškubával kusy masa z České mrtvoly.Když má být za to potrestaný,tak pochopitelně se ukrývá,ale současně dribluje jak vychytralý potkan.Jen mu asi nejvíc vadí,že řada jemu podobných stále sedí ve vládě,v hejnu dalších supů a klidně rvou kusy masa z naší republiky.A je jen dobře,že hlavní sup podivné artikulace,nereprezuntuje naši republiku.Stejně by jí za krátký čas prodal komukoliv.A zase by se to nějak zdůvodnilo,že prodat republiku už byl nejvyšší čas.V naší republice se už zdůvodní i beztrestnost námi zvolených,vládnoucích zločinců,kteří dokázali republiku už tak zničit,že zbývá jen hodit jí do frcu.

kdoasi ( 8. února 2013 14:21 )

By mě zajímalo,proč je každý takovýhle grázl vyšetřován na svobodě. Že jim zatne kramle bylo víc než jasný.

kakamilek ( 8. února 2013 14:15 )

Za strom,jó? Tak to pozor na Vysočinu či Hradčana ,kde se může namísto datla vyskytnout sociálně smýšlející bratr bimbo Zeman a nechtěl se s váma ojímat a pářit.

neutralizace ( 8. února 2013 13:20 )

Cesko? To je jedna velka saskarna.....smesne pro celej svet

Zobrazit celou diskusi