Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Klaus není jediným napáleným! Jaký další prezident naletěl vtipálkům?

Telefonáty prezidentům jsou in: Poté, co se podařilo napálit Klause, volali lidé i dalším hlavám státu
Telefonáty prezidentům jsou in: Poté, co se podařilo napálit Klause, volali lidé i dalším hlavám státu  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
7. února 2013
19:57

VIDEO: Haló? Haló, haló? Tady je Václav Klaus, zaznělo ze sluchátka. Slovenskému moderátorovi se podařilo dovolat přímo české hlavě státu a Klause napálit. Zda je i v jiných zemích takhle snadné zavolat prezidentovi, zkoušeli poté na Slovensku dále. Jak to dopadlo?

Po Václavu Klausovi se také další prezidenti stali obětí žertu. Vlna telefonátů hlavám státu se vzedmula poté, co Klause napálil moderátor Rádia Expres Andrej Wallner.

Klaus žert neodhalil, Heinz Fischer ano

Moderátor totiž hlasem slovenského prezidenta Gašparoviče nabídl Klausovi azyl v Limbachu nedaleko Bratislavy. Šlo o narážku na Klausovo vyjádření, že v případě výhry knížete Schwarzenberga v prezidentské volbě bude zvažovat emigraci z Česka. Klaus léčku neodhalil.

O několik dní později se tímto žertem inspiroval další Slovák, který zavolal do vídeňského úřadu prezidenta Fischera. I jeho bez větších problémů přepojili na prezidenta - jenže Heinz Fischer zareagoval duchapřítomně a s úsměvem hned na začátku telefonátu odhalil, že jde o vtip.

Video  Slovenské rádio si vystřelilo z Klause  - Andrej Wallner, Rádio Expres
Video se připravuje ...

Ostražití Poláci

Naposledy pak volali prezidentům redaktoři deníku Nový čas. "Chtěli jsme zjistit, zda je to opravdu tak jednoduché dostat nejvyššího ústavního činitele k telefonu a zda tak není ohrožena jeho bezpečnost," zdůvodnil slovenský list, proč vytočil čísla do maďarské a polské prezidentské kanceláře.

Zatímco v Maďarsku se situace opakovala a telefonující si mohl promluvit přímo s prezidentem Janosem Áderem, v Polsku si zaměstnanci prezidentské kanceláře počínali podstatně obezřetněji.

K prezidentovi Komorowskému telefonát nepřepojili s tím, že domluvili rozhovor na další den. Mezitím se však snažili ověřit totožnost volajícího a zjišťovali také program slovenského prezidenta Gašparoviče. Když se vtipálek ozval druhý den znovu, ptali se ho na pracovní zařazení v prezidentově týmu a číslo na pevnou linku. Slováci pak museli s pravdou ven. 

jeromeklapka ( 8. února 2013 12:32 )

Zaujímavé,že keď vysielajú v TV kanadské žartíky,tak je veľká sledovanosť,ľudia sa plácajú po stehnách nad toľkým vtipom( osobne mu nerozumiem a nevyznávam ho)To,že si vystrelil je jedna vec,ale skôr by sa mali všetci pozastaviť nad tým,ako si plnia povinnosti v prezidentskej kancelácii - sú tam od toho.Poliaci to asi vedia...A po druhé,keby si z Klausa vystrelil český občan,tak humor,ktorý je taký vlastný Čechom, by tento "vtip" v ľudovej tvorivosti ocenilo... A pokiaľ ide o úctu k prezidentskému úradu - veď sami politici si medzi sebou nadávajú,osočujú sa,ohovárajú sa -ani k rodičom nemáte prirodzenú úctu,keď sa bijú a nerešpektujú sa navzájom...

spatne_sluzby ( 8. února 2013 09:33 )

toto už je dost trapny žart...volat prezidentom... treba zavolat moderatorovi a zo žartu mu povedať že jeho žena chrape z inym..

decathlonova-matka ( 8. února 2013 09:13 )

Klaus je rád,že se o něm vůbec mluví,za měsíc už bude všem u pr.dele

moiaza ( 8. února 2013 08:17 )

Já to tak nevidím. Tragédii z toho dělá jen Klaus a jeho kašpárci. Nejvíce ho štve to, že se nechal nachytat coby nejmoudřejší ředitel této planety. Já,Václav nejmoudřejší, vševěd první, hlava pomazaná. Utrpělo především jeho ego.

moiaza ( 8. února 2013 08:13 )

V této legraci nevidím problém. Pokud je vedena slušně, bez vulgárních výrazu a vyhrožování, nevím, proč se kolem toho dělá takový humbuk. Čechům byl kdysi dávno humor vlastní. Dnes jsme za kousek legrace málem na nervy. A že se nachytal sám prezident? Je snad také jen člověk, ne? Pardon, vyjímkou je Klaus. Ten si o sobě myslí že je bůh. Kdo nerozumí humoru, je ješita . A to on je!

Zobrazit celou diskusi