Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Praha je magická, píše zpěvák, kterému hrozí deset let českého kriminálu

Autor: ČTK, pet - 
7. února 2013
17:04

Americký metalista Randy Blythe (41), který je od pondělka souzen za zabití fanouška, se mění v pošetilého romantika. Na internetu květnatě popisuje svoje toulky městem. Praha je podle něj magická. Ačkoliv mu zde hrozí deset let vězení!

"Shlíželi jste někdy na starobylé střechy Prahy z věže na Staroměstském náměstí? Viděli jste někdy sníh padající na lidi dole? Je to magický pohled, protože Praha je magické místo," napsal Blythe na sociální síti Instagram, jejíž uživatelé tam představují fotografie s komentáři.

Blyth už má o poznání lepší náladu. Blyth už má o poznání lepší náladu. | Blesk - David Malík

Soud dnes hlavní líčení v jeho případu odročil na začátek března. Blythe se chystá odcestovat zpět do USA, soudu ale slíbil, že se na jednání vrátí.Blythe se s novináři v budově soudu tento týden příliš nebavil a jednání nekomentoval.

Se svými příznivci ale komunikuje na internetu, kde se označuje mimo jiné za fotografa. Několik posledních snímků pořídil právě v Praze a opatřil je těmito komentáři: "Praha má dlouhou a složitou historii. V mnohém mám pocit, že to, co se mi právě v životě děje, by se nemohlo stát kdekoliv jinde. Toulám se ulicemi, ptám se sám sebe a odpovídají mi tiché ozvěny města." Rádoby básník, že?

Jeho obvinění se týká koncertu kapely Lamb of God v pražském klubu Abaton na konci května 2010. Blythe podle policie tehdy shodil při vystoupení z pódia mladíka, který později zemřel na následky zranění hlavy.

Při vstupu na soud se i zpěvák musel podrobit krátké prohlídce Při vstupu na soud se i zpěvák musel podrobit krátké prohlídce | Blesk - David Malík

joanna5 ( 7. února 2013 20:01 )

Kdybys někoho shodil tak, že se dotyčný zabije, tak si jdeš sednout za zabití! A toto je tento případ - to stejné. Jestli dostane poze podmínku, tak je tato justice opravdu prohnilá a úplatná.

pizzaoo ( 7. února 2013 17:37 )

Podle mě si nezaslouží jít do vězení. Pokud se vůbec skutečně prokáže jeho vina, měl by dostat maximálně podmínku.

rendyx111 ( 7. února 2013 17:23 )

No Randy,jestliTě zamachlujou,tak v base Ti tak magicky nebude,až Ti ukážou bubáci na sucho lásku Musil a klučík....

babicovyjedy ( 7. února 2013 17:23 )

vyhled z Ruzyne uz tak magickej nebude

Zobrazit celou diskusi