Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Renata zmizela před půl rokem! Zoufalá matka: Dcera měla právě rodit

Autor: Slávka Červená - 
8. února 2013
06:00

Vlasta Gašparová (46) se právě v těchto dnech měla stát babičkou. Těšila se na prvního vnoučka. Místo radosti je ale plna zoufalství a psychicky na dně. Její těhotná dcera Renata (29) je již půl roku nezvěstná. Beze stopy zmizela.

Atraktivní zdravotní sestra žila s přítelem na Slovensku ve Staré Turé. Loni v dubnu zjistila, že je jí nevěrný a odešla od něj. Bydlela na ubytovně Masaro v Uherském Hradišti. „Po rozchodu teprve zjistila, že je těhotná. Na miminko se ale moc těšila. Byla nadšená,“ řekla matka.

Přítel v podezření

Na expřítele dcery, Dominika Jankoviče (28), podala trestní oznámení. „Jsem stoprocentně přesvědčená, že jí ublížil,“ vysvětlila. V srpnu měl podle jejích slov za Renatou přijet. Chtěla s ním údajně mluvit o alimentech. Druhý den již měla vypnutý mobil.

Policii nevěří

Gašparová se cítí bezmocná a myslí si, že policie pro nalezení dcery téměř nic nedělá. „Když tam zavolám, tak slyším – nemáme nic nového, nemůžeme vám vše říkat, nebo mi nechtějí říct vůbec nic. Nelíbí se ani arogantní chování detektiva vůči mně,“ řekla. Podle tiskového mluvčího policie Aleše Mergentala na případu kriminalisté pracují stále. Také pátrači v celé republice.

Pátrání pokračuje

„O součinnost jsme požádali kolegy na Slovensku. Matka je informována o podstatných krocích. Některé jsou operativního charakteru a ty kriminalisté nesdělují. Natož po telefonu.

Pátrání navíc ztížil fakt, že pohřešování dcery ohlásila až dva měsíce poté, co byla mladá žena viděna naposled,“ dodal mluvčí. Expřítel Dominik Jankovič se k trestnímu oznámení včera vyjádřit odmítl. Dříve Blesku popřel, že by za Renatou na Moravu jel. „Nevěřím, že byla těhotná. Rozhodně ne se mnou,“ uvedl.

jardoslav3 ( 17. září 2013 20:29 )

Renata je z rodiny a nemyslím si,že by odjela jen tak,bez ohlášení.Volala si s přítelem a prej měl za ní přijet a mi byli v domnění,že s ním odjela na Slovensko,když se dlouho neozývala z ubytovny a nechodila po rodině tak jak to dělávala často.Nikdo o ní nemáme informace a bohužel myslíme na to nejhorší

fantom88 ( 8. února 2013 12:23 )

matce je 2 měs. ukradené, co je s holkou a teď bude pérovat policii? Trubka blbá

valentinar ( 8. února 2013 10:56 )

To jo. Měly prý hezký vztah, volaly si, říkala to její matka. :/

valentinar ( 8. února 2013 10:54 )

A čemu se směješ? On se tě někdo ptal, jestli je živá nebo ne? Ta holčina se stěhovala z místa na místo, pochází jinak z Chropyně, v okr.Kroměříž.

valena ( 8. února 2013 10:40 )

to je určitě operační informace a tu oni nesmějí sdělovat. Myslím, že kdyby byla naživu, dávno by se mámě ozvala.

Zobrazit celou diskusi