Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kráska Klasnová donesla Zemanovi hruškovici a placku s Kalouskem, dorazil i štramák Filip

Na návštěvu k Miloši Zemanovi dorazili ve čtvrtek Vojtěch Filip (KSČM) a Kateřina Klasnová (VV), která přinesla placku s Kalouskem a hruškovici
Na návštěvu k Miloši Zemanovi dorazili ve čtvrtek Vojtěch Filip (KSČM) a Kateřina Klasnová (VV), která přinesla placku s Kalouskem a hruškovici  (Autor: ČTK, Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: simao, ČTK - 
7. února 2013
16:16

V Zemanově prezidentské kanceláři se dveře netrhnou. Další z prominentních návštěvníků dorazili dnes. Kateřina Klasnová (VV) donesla hruškovici a placku s Kalouskem, po ní do Loretánské ulice přijel i šéf komunistů Vojtěch Filip a zhurta se pustil do Nečasovy vlády.

Miloš Zeman se dnes sešel s dalšími politickými představiteli. K němu do kanceláře tak dorazila politická kráska a místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová, manželka Víta Bárty. A také komunistický "štramák" Vojtěch Filip.

Klasnová nepřišla s prázdnou

Na jednání se Zemanem nepřišla Klasnová s prázdnou. Z kabelky vytáhla hruškovici a odznak "Nechci Kalouska na Hradě", který se stal symbolem odporu opozice proti zvolení knížete Schwarzenberga (TOP 09).

Zeman pak ocenil opoziční Véčkaře za to, že podaly ústavní stížnost na církevní restituce. Podle Klasnové má budoucí hlava státu k restitucím podobně "rezervovaný" vztah jako Véčkaři. Nezmínila však, že právě VV ještě jako součást vládní koalice na přípravě církevních restitucí pracovaly, než odešli do opozice...

Na Nečasově vládě nenechali nit suchou

Po Klasnové dorazil k Zemanovi i šéf komunistů Vojtěch Filip. Právě u KSČM jednal Zeman před volbami o podpoře. Zároveň se jednalo o dalšího představitele opozice, a tak bylo jasné, že na Nečasově vládě dnes v kanceláři v Loretánské nezůstane nit suchá. 

"Já myslím, že mohu se přiklonit k tomu názoru, který řekl Miloš Zeman, že tato vláda nemá důvěru občanů, protože si získala za podivných okolností důvěru parlamentu díky poslancům, kteří jsou pravomocně odsouzeni," pustil se do vlády při příchodu Filip a narážel třeba na odsouzeného "zloděje ze Sněmovny" Pekárka (ODS).

Návštěvy zástupců stran: Zeman Peake nepřijal

Zeman tento týden přijímá zástupce všech sněmovních stran. S výjimkou jedné. V úterý přijal Zeman lídra ODS, premiéra Petra Nečase. Se stranou LIDEM Karolíny Peake se však odmítl setkat, nepovažuje je za legitimní vládnoucí stranu, protože je nikdo nevolil.

Ve středu pak Zeman jednal s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou. Setkal se postupně také s místopředsedy ČSSD Marií Benešovou, Zdeňkem Škromachem a Michalem Haškem, všichni tři jsou považováni za Zemanovy příznivce ve vedení sociální demokracie.

olda1 ( 9. února 2013 21:07 )

Útok na VV a Bártu!!!!! Nejsem příznivec VV, ale do vládních kroků šlapou dobře. Asi to bude ten důvod, kvůli kterému byl čirou náhodu zase nastartován puč proti Bártovi a VV. Je to zajímavé, že jakékoli problémové věci o VV slyšíme vždy v době, kdy je třeba odvést pozornost od problémů vlády nebo jejich jednotlivých stran - viz. aktuálně vnitřní krize ODS. A Kalousek nemá asi moc radost s napadání odsouhlasených církevních restituci že strany VV...

gogo ( 8. února 2013 09:49 )

Zeman se chová jako zeman a feudál se chová jako feudál. Chápeš ?

japos22 ( 7. února 2013 22:47 )

Zdá se, že rozjíždíš pořádnej mejdan?

peterwilliams ( 7. února 2013 20:05 )

ÁÁÁÁ už se začíná slavit ,chlast a ku..r.vy ,hulení š.u.ání

milisch ( 7. února 2013 19:56 )

Jo, ale jedna evinka dneska chybi. Asi ma, po te jeji vcerejsi psaci povodni bolave prstiky?!

Zobrazit celou diskusi