Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Moniku (†36) našli v kufru auta: Manžel ji uškrtil kabelem od navigace, dostal 14 let

Autor: simao, ČTK - 
6. února 2013
16:26

Na 14 let do vězení poslal soud Jana T. (41), který podle obžaloby uškrtil patrně kabelem od navigace svou manželku Moniku (†36). Její tělo pak schoval do kufru auta, které nechal zaparkované na Mělnicku a utekl. Rozsudek však zatím není pravomocný.

Z jejich manželství zbyly jen trosky. Loni v únoru odešel Jan ze společné domácnosti a s manželkou Monikou byli v rozvodovém řízení. Když se pak v květnu vydal Jan k manželce pro další ze svých věcí, došlo k tragédii. Po hádce v autě partnerku a dvojnásobnou matku Moniku uškrtil! Podle obžaloby patrně kabelem od navigace.

Odsouzen na 14 let. Zatím nepravomocně

Monika zmizela 26. května, což je podle vyšetřovatelů datum její smrti. Při policejním pátrání našli neratovičtí strážníci po čtyřech dnech její tělo v kufru auta nedaleko pískovny u Mlékojed na Mělnicku. Podezření brzy padlo na Jana. Krajský soud pak dnes poslal Jana na 14 let do vězení. Rozsudek je však nepravomocný, a tak se proti němu může odsouzený odvolat.

Vrah u soudu zapíral

O vině obžalovaného podle soudu rozhodla především jeho výpověď při rozhodování o vazbě, v níž se k činu přiznal. Později však své výpovědi upravoval a před soudem vinu odmítl. "Nevím, proč mám být odsouzen za něco, co jsem neudělal," prohlásil Jan T. ve své závěrečné řeči.

Jenže proti němu hrají nepřímé důkazy - třeba záznamy z kamer, které zachytily pohyb automobilu oběti, nebo telefonické hovory mezi ním a manželkou.

"Vina obžalovaného byla bezpečně prokázána, byť na základě nepřímých důkazů, které tvoří ucelený řetězec. Lze kategoricky vyloučit, že poškozenou mohl usmrtit někdo jiný," uvedla předsedkyně trestního senátu Eva Miláčková. Podle ní bylo bezpečně prokázáno, že obžalovaný viděl svou manželku naživu jako poslední. Na jeho vinu podle soudu ukázaly také výpovědi řady svědků, podle nichž ženu slovně nebo fyzicky napadal, a proto požádala o rozvod.

peterwilliams ( 7. února 2013 03:57 )

 a jejich h,.a.r.anti s vyplazenýma jazyky h.us á ci..fujjj odpo.rná rodina

peterwilliams ( 7. února 2013 02:05 )

to se to vraždí ...zhola žádný trest...

peterwilliams ( 7. února 2013 02:04 )

bome ( 6. února 2013 18:19 )

Nejak tomu nerozumim, Dr.Bartak (cune) dostal za to, ze si najimal placene prostitutky 14let a nekdo kdo zabije cloveka, dostal take 14 let? Neco je zrejme spatne...

temelin ( 6. února 2013 17:37 )

Karel Jan Nepomuk Josef Norbert Bedřich Antonín Vratislav Menas kníže ze Schwarzenbergu s.r.o.

Zobrazit celou diskusi