Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záviděl Aničce (†15) a Petrovi (†23) lásku: Ubodal je a spálil! Dostal 18 let

Autor: simao, ČTK, rys - 
6. února 2013
11:33

VIDEO: Za brutální vraždu mladých milenců Aničky (†15) a Petra (†23), kterým záviděl lásku, potvrdil dnes olomoucký soud Ladislavu Ďurišovi (25) osmnáctiletý trest. Přání matky Aničky, aby vrah dostal doživotí, se tak nenaplnilo.

V chatce na Karvinsku si Ladislav počínal s nožem v ruce obzvlášť brutálně. Mladý milenecký pár loni v březnu ubodal, následně se stopy po hrůzném činu rozhodl zahladit ohněm, chatu zapálil a utekl.

Soud potvrdil: 18 let za vraždu milenců!

Vyšetřovatelé se však na jeho stopu dostali a tak mladík skončil s policejními želízky na rukou. Nyní čeká bestiálního vraha dlouhodobý pobyt za mřížemi. Vrchní soud v Olomouci totiž potvrdil rozsudek ostravského krajského soudu. A přiklepl Ladislavovi 18 let.

Původně Ďuriš osmnáctiletý trest nepřijal, vymlouval se na to, že jednal pod vlivem omamných látek. Z doby činu si prý nic nepamatuje, vzpomíná si jen, jak v chatce stál se zakrváceným nožem.

"To, co jste spáchal, je jeden z nejzávažnějších trestných činů. Trest, který vám byl uložen, hodnotíme jako spravedlivý a vy sám do značné míry si výkon uloženého trestu zjednodušíte tím, že si sám sobě přiznáte vinu za to, co jste udělal. Jedině sebekritický přístup ke spáchané trestné činnosti může ve svém důsledku vést k nápravě," uvedl však dnes předseda soudního senátu Jaroslav Holubec.

Přísnější trest si přála matka zavražděné Aničky. Když už ne trest smrti, tak alespoň doživotí... Soud ji však nevyslyšel.

Video  Maminka zavražděné Aničky říká: "Život za život!"  - Pavel Ryšlink
Video se připravuje ...

Ubodal je ze závisti?

Během soudního líčení došlo k objasnění toho, co se v osudný březnový den v chatě, jenž patřila rodičům jedné z obětí, stalo. V chatce se trojice ocitla po oslavě narozenin zavražděného Petra.

Slavit předtím začali v širším kruhu v restauraci. Do chaty s lahví rumu a marihuanou s nimi dorazil i další kamarád, který se však vydal domů dříve. Ďuriš patrně ze žárlivosti na vzkvétající lásku Petra a Aničky pobodal nejprve třiadvacetiletého muže, a poté zaútočil i na jeho patnáctiletou přítelkyni, která již údajně spala. Oba na místě zemřeli. Po děsivém činu pak vrah odjel taxíkem kvůli alibi do herny. Těla obětí našli hasiči při likvidaci požáru.

jaaa ( 6. února 2016 18:10 )

Ty jsi takové prase, potkat te, tak te skopu jako prašivou sviní!!

mitoz ( 6. února 2013 18:00 )

Doufám, že ten druhý vrah z Krče, co zabil jiný pár, nedostane tak nízký trest.

tondapraha ( 6. února 2013 16:27 )

Měl by dostat třvrdé galeje!!A ne,18 let,lahudkového pobytu s telkou,atd.Barták dostal 14 let za prasárny??Pěkné sazby máme v trestech.

slider ( 6. února 2013 14:49 )

Ubodal je a spálil! Dostal 18 let?!?! Je tohle normální? I v Africe by dostali vetci trest. Proc s tim nic nedelate?

jerris008 ( 6. února 2013 14:25 )

češi a jejich buranství... i kdyby seděla v hospodě a pila, tak co, to mu dalo právo jí zavraždit? řešíte sra.ky, navíc vy jste takoví světáci, že jste pili až když vám to zákon dovolil co? takovejhle vyšinutej hnusnej ci.gán si najde příležitost vždycky. Kdyby to udělal za bílého dne daleko od hospod, co byste vymýšleli pak, aby jste mohli říct, že si za to může sama? kvůli takovým demen.tům, jako jsou tady na diskuzi, nemáme být pak i demen-tním národem...

Zobrazit celou diskusi