Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Exministr Vondra: Dostal trafiku v aeroholdingu! Stejnou jako rebel Fuksa

Exministr obrany Alexandr Vondra se přesune od tanků k letadlům - do dozorčí rady Českého Aeroholdingu
Exministr obrany Alexandr Vondra se přesune od tanků k letadlům - do dozorčí rady Českého Aeroholdingu  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao, ČTK - 
6. února 2013
09:31

Působení na ministerstvu obrany je minulostí, Alexandr Vondra (ODS) se však od tanků přesune podle všeho k letadlům. Kývl totiž na nabídku premiéra Nečase, aby zasedl v dozorčí radě Českého Aeroholdingu. A tahle situace je navlas stejná, jako v případě Nečasova "vypořádání" s rebelem Fuksou, za které byl premiér kritizovaný.

Vondra odešel z čela ministerstva loni v prosinci. ČTK nyní potvrdil, že přijal Nečasovu nabídku na zasednutí do dozorčí rady Českého Aeroholdingu, zastřešujícího státní společnosti působící v oblasti letecké přepravy (např. Letiště Praha a ČSA).

Ministerstvo financí ústy svého náměstka pro hospodaření s majetkem státu Zdeňka Zajíčka (ODS) zatím pouze potvrdilo, že změny v dozorčí radě aeroholdingu se chystají k 11. únoru.

Vondrovým nástupem do holdingu však podle všeho skončí spekulace o jeho možném návratu do diplomacie, například na velvyslanecký post v Rusku či v Kanadě. Vondra se však také chystá přednášet na vysoké škole v Ústí nad Labem. A na pražské liberální a konzervativní akademii CEVRO.

Trafiky pro rebely v pořádku

Vondra, k jehož konci přispěly i táhnoucí se spekulace v kauze ProMoPro, nebude prvním "odeesákem", který najde v Českém Aeroholdingu své útočiště.

Po listopadovém odchodu ze Sněmovny, kde odmítl podpořit Nečasův daňový balíček, se do leteckého holdingu vydal i exministr zemědělství Ivan Fuksa, jeden ze stranických rebelů, znepříjemňujících život premiérovi Nečasovi.

Vedle Fuksy pak zajímavé "trafiky" dostali i další rebelové - Petr Tluchoř a Marek Šnajdr.

Právě kvůli trafikám pro rebely však premiér Nečas čelil trestnímu oznámení. Podal ho advokát Václav Láska. Jenže Státní zastupitelství jej smetlo ze stolu a nebude se jím nadále zabývat.

Láska přitom poukazoval na to, že se Nečas mohl dopustit podplácení rebelů právě posty ve společnostech s majetkovou účastí státu. Premiér Nečas však už dříve označil Láskovo oznámení za absurdní. A soud dal Nečasovi za pravdu, když Láskovy argumenty označil za pouhé nepodložené spekulace.

olda1 ( 9. února 2013 21:51 )

Dost dobrý . Nejsem příznivec VV, ale do vládních kroků šlapou dobře. Asi to bude ten důvod, kvůli kterému byl čirou náhodu zase nastartován puč proti Bártovi a VV. Je to zajímavé, že jakékoli problémové věci o VV slyšíme vždy v době, kdy je třeba odvést pozornost od problémů vlády nebo jejich jednotlivých stran - viz. aktuálně vnitřní krize ODS. A Kalousek nemá asi moc radost s napadání odsouhlasených církevních restituci že strany VV...

olda1 ( 9. února 2013 21:50 )

VONDROVI TRAFIKU, BÁRTOVI KROUPU! MEDIÁLNÍ ÚTOK proti VV tento týden. Stojí za ním kmotři - viz. Boj VV proti předraženým dálnicím, církevním restitucím, exekutorům.

jana999 ( 6. února 2013 14:49 )

ten nečas je vážně dementní prase, proboha proč už ho tam někdo nevyhodí, debila jednoho

nm48 ( 6. února 2013 12:52 )

další ODS prase má lukrativní trafiku až to vezmou do ruky komunisti tak je všechny pozavíraji,aspoň doufám!!

petr11 ( 6. února 2013 12:39 )

...a nedá se tomu zabránit, co? Takový je život politiků....

Zobrazit celou diskusi