Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Brutální vrazi (26) taxikáře u soudu: Prý si vzpomněl na znásilněnou babičku, tak ho ubodal

Vrazi taxikáře Jaroslav M. u krajského soudu v Liberci
Vrazi taxikáře Jaroslav M. u krajského soudu v Liberci  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
5. února 2013
11:19

AKTUALIZUJEME: Za přísných bezpečnostních podmínek začalo v liberecké soudní síni hlavní líčení se dvěma mladíky (26), kteří loni brutálně zavraždili taxikáře na pomezí Liberce a Jablonce. Kvůli tržbě v celkové výši čtyři tisíce korun mu zasadili přes 28 bodnořezných ran! A u soudu prozrazují, co je k činu vedlo.

Romanu Bryknerovi a Luboši Nigrinovi je shodně 26 let, za brutální vraždu taxikáře však nyní hrozí oběma až výjimečný trest - mohou tak dostat 30 let natvrdo, či dokonce doživotí. Taxikáře podle obžaloby zavraždili kvůli čtyřem tisícovkám - ty si na něm vymohli s kuchyňskými noži v ruce. K vraždě došlo před rokem. Do auta své oběti nastoupili 25. února krátce před půlnocí.

Umírající se pokusil volat o pomoc. Neměl šanci

U soudu nyní dochází k poodhalování okolností hrůzné vraždy. Mladíci se nechali odvést k autobazaru na pomezí Liberce a Jablonce. Při placení však Nigrin, sedící vzadu, vytáhl nůž a pravou rukou opakovaně rychle bodal taxikáře hlavně do ruku.

Když se umírající řidič pokusil kopnout do vysílačky, přidal se k šílenému masakru i druhý obžalovaný a taxikáře také několikrát bodl.

"Plán byl obrat ho (taxikáře), nože jsme měli mít jen jako výhrůžku," uvedl ve své výpovědi Brykner a jeho komplic dodal, že vraždu skutečně neplánovali. Druhý den však v 5:30 objevila opuštěnou Škodu Superb hlídka policie. Tělo mrtvého taxikáře bylo nacpané v kufru auta, vražedné zbraně skončily v řece Nise.

"Kdybych mohl, tak bych to vrátil, musel hodně trpět," litoval svého činu druhý z obžalovaných Nigrin. A pokusil se vysvětlit, proč si počínal tak brutálně: "Vzpomněl jsem si na babičku, kterou utloukli paličkou na maso, to byl pro mě takový agresivní start," řekl dnes u soudu. Jeho sestra uvedla, že babičku skutečně přepadl soused z paneláku, znásilnil a zabil.

Vraždil kvůli dluhům a exekuci

Vrah taxikáře Nigrin se také přiznal, že oběť vybrali náhodou a očekávali, že u sebe bude mít alespoň 15 tisíc. Peníze potřeboval protože, že na něho byly uvaleny dvě exekuce. jedna za nezaplacenou elektřinu ve výši 180 tisíc, druhá za zhruba dva miliony. "Ten vyšší dluh vznikl, že jsem byl jako bílý kůň, za což jsem byl i odsouzen," uvedl při výslechu na policii Nigrin.

Procesu přihlížejí i kolegové taxikáři

Zavražděný taxikář měl v Jablonci pohřeb loni začátkem března. Vyprovodila jej tehdy kolona taxíkářských aut, pro jeho kolegy byla jeho smrt velkým šokem. Taxikáři měli velký zájem i o účast na dnešnímu líčení a kvůli nedostatku míst řada z nich seděla na donesených židlích. Justiční stráž v obavě před incidentem poslala do soudní síně pět ozbrojenců, jednání však zatím probíhá bez konfliktů.

peterwilliams ( 5. února 2013 16:08 )

panna

zadnice ( 5. února 2013 13:28 )

Obnovit co nejdříve, stejně rychle pos.ranci jako zvyšování vašich platů!!!

frantacizek ( 5. února 2013 13:18 )

jsou to všechno stejní zmetci a povl - taxikáři i tihle grázlové.

modavivien ( 5. února 2013 12:23 )

naprostý souhlas!

fantom88 ( 5. února 2013 11:39 )

co s takovým xindlem jinýho, než trest smrti v krimu se akorát naučí další kousky a bude nás stát zbytečný peníze. To je radši dejme rodinám s dětma

Zobrazit celou diskusi