Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Arnyho vyhodili na ulici: Chudák pes byl kost a kůže!

Autor: Jana Ulrichová - 
5. února 2013
07:07

Vyhublou na kost, s kůží sedřenou do krve našli pobíhat lidé ve Vražkově na Litoměřicku čistokrevnou dogu. Nikomu nechyběla, a tak se jí ujali v řepnickém Psím domově.

Arny (3), jak psovi začali v útulku říkat, má průkaz původu. Podle tetování proto majitelé útulku našli chovatele, z jehož chovu pes pochází.

„Potvrdil nám, že je Arny od něj. Zpět už ho nechtěl. Přispěl ale na jeho krmení a léčbu,“ řekla majitelka útulku Miluše Maskulanisová, která se pokoušela najít i majitele psa a zjistit, proč zvíře skončilo podvyživené a poraněné na ulici. Pátrání ale skončilo ve slepé uličce. Telefon na majitele, údajně Turka, je hluchý, a adresa nesedí.

Vyhladověl téměř k smrti

Arny ale i přesto, čím si prošel, na lidi nezanevřel. Právě naopak, každého, kdo se s ním setká, si okamžitě získá svou milou a přátelskou povahou. „Má rád lidi i ostatní psy. S každým si chce hrát,“ řekla Maskulanisová, která teď o psa pečuje.

Po necelém týdnu v útulku se mu pomalu hojí rány a také mírně přibral, i když do ideální váhy, která se u dog pohybuje mezi 55 až 75 kg, má ještě daleko. Nového páníčka, nejlépe takového, který má s tímto plemenem zkušenosti, mu budou majitelé útulku hledat až poté, co se dostane úplně do formy.

djaba ( 9. února 2013 20:31 )

Já jsem chtěl diskutovat na téma - chudáček pejsek - .Ale pročítat něco o kastraci a jiných olovinách je nad moje momentální chápání .

naidka ( 6. února 2013 18:09 )

12356: ahoj , dík. Jenom nevím, jestli jsi djabu svým příspěvkem nepřecenila, píše, že příspěvky delší než 4 řádky už nedočte.

12356 ( 6. února 2013 17:44 )

Je az k neuvereni, jak nekteri diskuteri jsou s odpustenim pitomi. Kdyz mne nejaky clanek nezajima, tak ho prece nectu a ani neotevru diskuzi. Pokud mne clanek zajima a mam rada zvirata a otevru si i diskuzi, tak potom, zase nekritizuji diskutujici, ze nekteri pouzivaji odborne nazvy, kterym treba ja, milovnik kocek nerozumim, tak bud se zeptam, co ten vyraz znamena a nebo to prejdu mlcenim, ale napominat nekoho, ze pise dlouhe prispevky a nebo pouziva terminy, kterym JA nerozumim, mne prijde opravdu uz na hrane. A podruhe mluv jenom za sebe djaba, je to opravdu chucpe to kolektivni mykani.... my my my, ja napr. si rada prectu vsechny prispevky s poznatky, ktere si mezi sebou vymenuji diskuteri a nebo chovatele. A,ze jsi djaba trosku jednoducha, je vic nez jasne, protoze nepochopilas velice vtipny sarkasmus od inteligentni naidky naidka

naidka ( 6. února 2013 11:28 )

ahááá, asi to chce víc nadhledu, oboustranně.

djaba ( 6. února 2013 09:38 )

Termit je mezi širokou neobornou veřejností zlidovělé slovo - termín.

Zobrazit celou diskusi