Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vteřiny od jisté tragédie: Vlak zastavil před jiným na poslední chvíli

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: psch, ČTK - 
4. února 2013
12:50

Cestující dvou vlaků si dnes před jedenáctou dopoledne pořádně oddychli. Pouhých 50 metrů je dělilo od jisté tragédie. Na Blanensku se totiž málem srazily dva vlaky, když po stejné koleji, kde stál osobní vlak, přijížděl rychlík EuroCity.

V Adamově na Blanensku vjel dnes v 10:50 vlak EuroCity Gustav Klimt z Štýrského Hradce (Grazu) do Prahy na kolej obsazenou osobním vlakem, který jel ve stejném směru. Mezinárodní vlak zastavil zhruba 50 metrů od něj.

Nikdo z dvou set cestujících naštěstí nebyl zraněn. V osobním vlaku jelo podle mluvčí českých drah asi 60 lidí, v rychlíku pak zhruba 150.

Díky pohotové reakci strojvedoucího nedošlo ani k ohrožení žádného z cestujících. Rychlík navíc jel takovou rychlostí, že se mu podařilo zastavit včas, dodala mluvčí.

Proč vlaky jely po stejné koleji, zatím nikdo neví, zjišťují to vyšetřovatelé Drážní inspekce. Chyba na straně strojvůdců ale není, rychlík měl povolený vjezd do stanice.

Podobný případ se stal minulý týden ve Strančicích u Prahy, kde jely po jedné koleji dva osobní vlaky proti sobě. Podařilo se je zastavit zabezpečovacím zařízením generální stop, nikdo nebyl zraněn.

mememumu ( 4. února 2013 17:12 )

Téměř každý den.

mememumu ( 4. února 2013 17:12 )

Dědo, vzbuď se, ředitel ČD nemá se zabezpečením dopravy už pár let vůbec nic společného.

docent1111 ( 4. února 2013 14:47 )

Lidi na stavědlech neseděli pro nic zanic,hlavně že se všechno ruší,ale v kancelářích jich stále přibývá.Pomocník strojvedoucího měl taky svou funkci,ale dnes nejsou potřeba,tak je to na ČD se vším.A generální ředitel ČD si může pro sebe v klidu vypsat tučnou odněnu, jak dobře to tam vede.

zaviracispendlik ( 4. února 2013 14:44 )

soudruzi, kde se stala chyba???????

Zobrazit celou diskusi